Mescid-i Aksa’yı Türk-Kürt ittifakı kurtarır

Mescid-i Aksa’yı Türk-Kürt ittifakı kurtarır

Yıldırım, “Halk çözüm sürecine sahip çıkmıştır. Halk barışın tadına varmıştır. Kürt – Türk ittifakının Mescid-i Aksa’yı kurtaracağına inanıyoruz” dedi

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla Türkçe hariç birçok dilin yasaklandığını belirterek, “İnsanlar artık dağa çıkmak, ölmek istemiyor. Halk, çözüm sürecine sahip çıkarak, barışı ne kadar sevdiğini göstermiştir” dedi.

DİYARBAKIR, ORTADOĞU’NUN GELECEĞİNDE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP

Bülent Yıldırım, Diyarbakır’ın çözüm süreciyle ilgili önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatarak, “Dünya’nın her yerinden insanlar Diyarbakır’a geliyor. Turistik gezi için mi geliyorlar? Hayır! Diyarbakır’ın geleceği ile ilgili emperyalistlerin ve siyonistlerin birtakım beklentileri var. O yüzden Diyarbakır, Ortadoğu’nun geleceğinde önemli bir yere sahiptir. Biz de yıllardır Diyarbakır halkıyla beraberiz. Barış ve çözüm sürecinin başarıya ulaşması gerekiyor. Ayrıca bu çözüm sürecinde sadece toplumu tek tipleştirmeye çalışan PKK ve unsurlarının değil de burada yaşayan bütün tarafların bu konuda söz söyleme hakkına sahip olduğunu da ortaya koymak istedik. Çünkü bu çözüm sürecinde eğer mütedeyyin camianın ve Kürtlerin, diğer kesimlerin sözleri dikkate alınmazsa 30-40 yıl daha kaybımız olur” diye konuştu.

100 YILLIK LATİNCE BİRİKİMLE, KÜRT-TÜRK TOPLUMUNU BARIŞTIRAMAZSINIZ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla Türkçe hariç birçok dilin yasaklandığına dikkat çeken Yıldırım, “Diller zenginliktir. Kürtçesi de, Türkçesi de, Arapçası da… 100 yıllık Latince birikimle siz Kürt toplumuyla, Türk toplumunu barıştıramazsınız. Kürt ve Türk toplumunu 1000 yıla taşımanız gerekir. O da kaynaklara inmekle mümkündür. O da Arapça harfleri anlayacak bir neslin tekrar gelmesiyle mümkün. Çünkü eserlerin çoğu Arapça yazılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra sadece Kürtçe yasaklanmadı. Arapça, Boşnakça, Gürcüce, Çerkezce de yasaklandı. Bu ülkede Türkçe hariç her şey yasaklandı. Doğal olarak insanlar tek tipleştirildi. Orta Afrika’yı herkes geri kalmış biliyor. Orta Afrika’daki bir genç 4-5 dil biliyor. Türkiye’ye bakıyorsunuz gençlerimiz bir dil biliyorlar. Türkiye’de sadece Latin harflerini okuyabilen bir nesil yetiştirdiler. Türkiye toplumunu geçmiş bakiyesinden kurtarabilmek ve hapsedilmek için bir oyundu. Şimdi bunların biz açılmasını, sınırların kaldırılmasını istiyoruz. Kürt – Türk ittifakının Mescid-i Aksa’yı kurtaracağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum