Mescid-i Aksa'yı Müslümansız bırakmak istiyorlar

Mescid-i Aksa'yı Müslümansız bırakmak istiyorlar

Burak Mukaddes Mekanları Tanıtma ve Kültür Derneği tarafından "Gündemimiz Mescid-i Aksa" konferansı düzenlendi

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezindeki konferansta konuşan Mescid-i Aksa vaizi Şeyh Muhammed Arif, tarih boyunca Türklerin Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı korumak için çalıştığını anlattı.

"Mescid-i Aksa'yı boşaltmak ve Müslümansız bırakmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Orada bulunan tüm eserler sizin ecdadınızın izlerini taşıyor. Bu yüzden sizden yardım istiyoruz." diyen Arif, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın ayaklar altına alındığını söyledi.

Arif, "Kudüs için, Mescid-i Aksa için sizleri çağırıyoruz, sizden yardım istiyoruz. Siz bize destek verdikçe biz Kudüs'ü koruyoruz. Gerekirse hapse giriyor, gerekirse kanımızı veriyoruz. Bir gün gelecek ve Kudüs yeniden Müslümanların olacaktır." dedi.

Araştırmacı yazar Ramazan Kayan da "Kudüs'ten önemli başka bir davamızın olmaması lazım. Kudüs'ün hangi seviyede bizim sevdamız olduğunu kendimize sormamız lazım. Kudüs diye bir davası olanların rüyası olması lazım. Rüyası olmayanın ikbali, istikbali olmuyor. Hazreti Muhammed'in Mekke diye bir rüyası olmasaydı Kudüs'ün fethini nasip etmeyecekti Allah. Bizim Kudüs'ün rüyasını görmemiz lazım ama bu rüyanın gerçekleşmesi için de uykudan uyanmamız lazım." diye konuştu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in de katıldığı konferans sonrasında yapılan kura çekiminde 3 kişi Kudüs gezisi kazandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.