'Mescid-i Aksa'yı kurtaralım çağrısı

'Mescid-i Aksa'yı kurtaralım çağrısı

Kudüs Başkadısı Selhabi, Mescid-i Aksa'daki Yahudi zulmünü anlattı.

Kadir Demirel'in haberi:

Cuma günü Filistinli gençlerin mescide alınmadığını belirten Selhabi, 'Amaçları Miraç'ın gerçekleştiği mekanı yıkmak. Ümmet-i Muhammed'i Aksa'ya sahip çıkmaya davet ediyorum' dedi.

Kudüs Başkadısı ve Kudüs Vakfı Başkanı Abdülazim el-Selhabi, tüm Ümmeti Muhammed'i Mescid-i Aksa'yı kurtarmaya davet etti. Makamında ziyaret ettiğimiz Selhabi, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı yalnızlığa mahkum etmek için planlı bir çalışma yürüttüğünü belirterek, 'Bunu hayata geçirmek için sinsi sinsi çalışıyor' dedi. İsrail'in 50 yaşın altındaki Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişine izin vermediğini belirten Selhabi, hatta vakfın ve Aksa bölgesinin işlerini yürütmekle görevli genel müdürün dahi 7 aydır İsrail askerleri tarafından içeriye alınmadığını kaydetti.

OSMANLI KOKUYOR

Kudüs Başkadısı, 'Tüm Müslümanlar İsrail'e karşı ortak hareket etmeli. Bu cami hepimizin. İlk kıblemiz. 1,5 milyar Müslüman'a ait bir mescit. Burada 500 yıllık bir mirasınız var. Ecdadınızın 5-6 asır buralara nasıl hizmet ettiklerini kendi çocuklarımıza da anlatıyoruz ki onlar da bilsinler' diye konuştu. Dışarıdan gelen misafirlerin etrafa güzel bir koku yaydıklarını belirten Selhabi, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Biz de Kubbet'üs Sahra'nın etrafındaki surlara baktığımızda burnumuza sürekli Osmanlı kokusu geliyor. Bundan birkaç yıl önce başta Türkiye olmak üzere tüm Müslüman ülkelerden çok ziyaretçi geliyordu, ama son yıllarda azaldı.'

Yahudilerin Mescid-i Aksa'nın etrafındaki Müslümanlara ait evlerde kazıları artırdıklarını belirten el Selhabi, 'Bunlar Memluklulardan ve Osmanlı döneminden kalan evlerdir' dedi.

Yeni Şafak