Mescid-i Aksa'da Türklere tebrik, Araplara sitem!

Mescid-i Aksa'da Türklere tebrik, Araplara sitem!

Mescid-i Aksa murabıtlarından Ebu Erkam, Türkleri çok sevdiğini ve bir Müslüman olarak onlarla gurur duyduğunu belirterek, "Türkler, Mescid-i Aksa'nın ve ümmetin gururu." dedi

İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinliler, Türkleri Mescid-i Aksa'da görmekten memnuniyet duyduklarını dile getirerek, "Türklerin işgal karşısında, kendilerini yalnız hissettirmediğini" belirtiyor.

AA muhabirine konuşan Filistinliler, Mescid-i Aksa'nın tüm Müslümanların ortak mabedi olduğuna işaret ederek, Harem-i Şerif'te Türklerin de bulunmasının kendilerine moral kaynağı olduğu dile getirildi.

Mescid-i Aksa Vakfı İdaresi Başkanı ve Başimam Şeyh Ömer el-Kisvani, Aksa'nın sadece Filistinlilerin mabedi olmadığını vurgulayarak, "Kur'an-ı Kerim'de zikredilen bu mabet yalnızca Filistinlilerin değil tüm Müslümanlarındır. Türk kardeşlerimizi burada görmek ise doğrusu bizi çok memnun ediyor." dedi.

İsrail'e "Aksa için fedakarlık yapabilecek başka halklar da var" mesajı

Türklerin, Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmelerinin Filistinliler için moral olduğunu vurgulayan Kisvani, "Bu ziyaretler özellikle Aksa'daki murabıtları (gönüllü bekçiler) çok memnun ediyor. Onlara yalnız olmadıklarını hatırlatıyor. Ayrıca işgal gücüne de 'Mescid-i Aksa için fedakarlık yapabilecek başka halkların da olduğunu gösteren' bir mesaj taşıyor." ifadelerini kullandı. 

"Türkler, Aksa'nın ve ümmetin gururu"

Mescid-i Aksa murabıtlarından Musa Ebu Duveyh Ebu Erkam da Harem-i Şerif'te özellikle Türkleri görmenin kendileri için özel bir anlam taşıdığını ifade etti.

Ebu Erkam, "Biz buradayız ve tüm Müslümanların özellikle de Türklerin buraya daha çok gelmesini istiyoruz. Türklerin buraya gelmesi bizim için çok anlamlı. İşgale karşı verdiğimiz mücadelede onların da yanımızda olduklarını hissediyoruz." diye konuştu.

Türkleri çok sevdiğini ve bir Müslüman olarak onlarla gurur duyduğunu belirten Aksa murabıtlarından Ebu Erkam, "Türkler, Mescid-i Aksa'nın ve ümmetin gururu." ifadelerini kullandı.

"Araplar Aksa'yı unuttu"

Aksa Külliyesi'ndeki Kubbetu's-Sahra Camisi'ne yasladığı sandalyesinde oturan Filistinli Meryem Derviş el-Harbi de "Bu topraklarda Hazreti Muhammed'in izleri var. Allah bu toprakları mübarek kılmış. Filistin cennetin kapısıdır." sözleriyle Aksa'nın bulunduğu alanın bereketli kılındığını dile getirdi.

Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar tarafından ihmale maruz bırakıldığını ve yalnızlığa terk edildiğini göz yaşları içinde anlatan Harbi, "Filistin sadece Filistinlilerin değil, bütün Müslümanlarındır. Müslümanlar bugün Filistin'i yalnız bıraktı. Araplar bile buraları unuttu, ne Aksa'yı soruyor ne de burada neler olduğunu bilmek istiyorlar." dedi.

"Başımızın, gözümüzün üstünde yerleri var" 

Doğu Kudüs'te yaşayan Abdul Cevad Halil eş-Şitey ise "İşte bugün burası esaret altında. Türkler yine gelsinler, daha çok gelsinler ki bu toprakların sahipsiz olmadığını bu işgalcilere göstersinler. Başımızın, gözümüzün üstünde yerleri var, yeter ki gelsinler." ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.