Mescid-i Aksa’da olaysız cuma

Mescid-i Aksa’da olaysız cuma

Soğuk ve yağışlı havaya aldırmayan binlerce Müslüman cuma namazı için Mescid-i Aksa’ya akın etti. Müslümanlar namazı kıldıktan sonra sessizce dağıldı.

Kudüs’ü çarşamba gününden itibaren etkisi altına alan soğuk ve yağışlı havaya rağmen binlerce Müslüman cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya geldi. Kubbet-üs Sahra ve Kıble Mescidi'ne sığmayan Müslümanlar yağmur altında namaz kıldı. Müslümanlar namazı kıldıktan sonra sessizce dağıldı.

Ürdün'ün başkenti Amman'da ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Ürdün Kralı Abdullah ile İsrail Başbakanı Netanyahu'nun bir araya gelerek, "Kudüs'te kutsal alanlarda mevcut statükonun değiştirilmeyeceği güvencesini" verdiği 13 Kasım’dan bu yana İsrail yönetimi Mescid-i Aksa'ya girişlere kısıtlama getirmedi.

Mescid-i Aksa Külliyesi içerisinde Kıble Mescidi ile Emeviler döneminde inşa edilen Kubbet-üs Sahra camisinin yanı sıra müze, medreseler, bahçeler ve büyük avlu bulunuyor. İslam inancında Beyt'ul Makdis ve Mescid-i Aksa adları verilen külliye alanı, Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor.

Süleyman Mabedi kalıntılarının külliye alanının altında olduğuna inanan Yahudi yerleşimciler külliye alanı altında kazı çalışmaları yapıyor. Yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine de girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.