Mescid-i Aksa’da namaz kılmak hakkımız

Mescid-i Aksa’da namaz kılmak hakkımız

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Emin el-Medeni, Mescid-i Aksa'ya girmenin kendisi ve tüm Müslümanlar için bir "hak" olduğunu belirtti

Medeni, Mescid-i Aksa içinde yaptığı açıklamada, "Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'ü ziyaretten uzun süredir mahrum kaldıklarını" ifade ederek, "Mescid-i Aksa'ya girme ve burada namaz kılmanın benim ve her Müslüman'ın hakkı olduğunu vurguluyorum" dedi.

İslami Vakıflar Dairesi Müdürü Azzam el-Hatib'den İsrail ihlalleri başta olmak üzere Aksa'daki duruma ilişkin bilgi alan Medeni, Kubbetu's Sahra'da namaz kılarak, Filistinli yetkililerle Mescid-i Aksa'yı gezdi.

Filistin Kudüs İşleri Bakanı Adnan el-Huseyni de Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün İslam-Arap ülkelerinin "ciddi duruşuna" ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Kudüs Müftüsü Muhammed Hüseyin ise Medeni'nin Müslümanları Mescid-i Aksa ve Kudüs'e davet etmesini "yürekli ve ileri düzeyde" bir açıklama olarak nitelendirdi.

İsrail'in Medeni'nin Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı ziyaretine engel çıkarttığını hatırlatan Kudüs'teki İslami Vakıflar Yüksek Konseyi Başkanı Abdulazim Selheb de "Mescid-i Aksa'ya ulaşımda ne kadar meşakkat çektiğinizi biliyoruz ancak bu işgalcilerin adetidir. Mescid-i Aksa, 144 dönümdür. İşgalci İsrail, mescit, kıble mescididir diyor ancak biz bunu kabul etmiyoruz" diye konuştu. 

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.