Mescid-i Aksa'da Filistinlilere müdahale

Mescid-i Aksa'da Filistinlilere müdahale

İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'da Filistinlilere saldırısında 4 kişi göz yaşartıcı gazdan etkilendi.

 
İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'nın avlusunda Filistinlilere plastik mermi ve gözyaşartıcı gazla müdahale ettiği bildirildi.

Görgü tanıkları ve Mescid-i Aksa muhafızlarından alınan bilgiye göre, aşırı dinci Yahudi grupların Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinden endişe eden onlarca Filistinli sabah erken saatlerden itibaren Aksa'da toplandı.

İsrail güvenlik güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik taciz ve saldırı girişimleri sonucu gerginlik yaşandı. Mescid-i Aksa'nın avlusuna giren İsrail polisinin İslami ilimler eğitimi alan talebelerin de aralarında bulunduğu Filistinlilere müdahale ederek, mescitten çıkmalarını istedi. Polisin göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandığı saldırıda 4 kişinin gazdan etkilendiği belirtildi.

Mescid-i Aksa Müdürü Nacih Bekirat, olayın çok sayıda Yahudi yerleşimcinin Aksa'ya provokatif bir şekilde girme girişiminin ardından yaşandığını belirterek, Yahudi yerleşimcilerin Mescid'e planladığı "baskın öncesinde, Filistinlileri genel alarm ilan etmeye ve Aksa'da toplanmaya" çağırdı.

İsrail radyosunun haberinde ise Filistinlilerin güvenlik güçlerine taş ve molotof kokteyli atarak 2 polisin yaralanmasına neden olduğu iddia edildi.

Radyonun haberinde, olayların ardından Mescid-i Aksa'nın "turistlerin ziyaretine" kapatıldığı da ifade edildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.