Mescid-i Aksa baskınları Filistinlileri kışkırtmayı hedefliyor

Mescid-i Aksa baskınları Filistinlileri kışkırtmayı hedefliyor

Arap Parlamentosu Başkanı Ahmed el-Cervan "Yahudi yerleşimcilerin, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları Filistinlileri kışkırtmayı hedefliyor" diyerek söz konusu baskınları kınadı.

Arap Parlamentosu, Yahudi yerleşimcilerin, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarının "Filistinlileri kışkırtmayı hedeflediğini" ifade ederek söz konusu baskınları kınadı.

Arap Parlamentosu Başkanı Ahmed el-Cervan, yaptığı yazılı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin, "İsrail işgal güçleri"nin desteğiyle, Mescid-i Aksa'ya yönelik devam eden baskınları kınayarak, "Bu baskınlarla, Filistinlilerin kışkırtılmasının hedeflendiği"ni ifade etti.

Mescid-i Aksa'nın zaman ve mekan olarak bölünmesi amacıyla düzenlenen İsrail saldırılarını, mevcut gergin ortam göz önüne alındığında "ateşe benzin dökmek" gibi olduğunu kaydeden Cervan, Filistin'de kutsal değerlere yönelik bu tür saldırıların önüne geçilmesi için uluslararası toplumu harekete geçmeye ve uluslararası kanunları uygulamaya çağırdı.

Cervan, İsrail'in saldırganca tutumları karşısında müsamahalı davranılmasının, bölgedeki krizi tırmandırdığı ve barış sürecine katkı sağlamadığını vurguladı.

Yahudi yerleşimcilerden oluşan yaklaşık 100 kişilik bir grup, dün İsrail polisinin koruması altında zorla Mescid-i Aksa'nın avlusuna girmişti.

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor.
Aşırı sağcı yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.