Mescid bile sınıf oldu

Mescid bile sınıf oldu

4+4+4 eğitim modeliyle hayata geçirilen ve öğrenci velilerince büyük bir sevinçle karşılanan İmam Hatip Okullarının orta kısımları yoğun talep olmasına rağmen sorunlarının gözardı edildiği iddia edildi.

 2 yıl önce faaliyete geçen Kartal İmam Hatip Ortaokulu’nun başvurular olmasına karşılık eksikleri giderilmiyor. Kapasitesinin çok üstünde eğitim veren okulda öğrenciler okulun bahçesindeki konteyneri yemekhane olarak kullanırken, öğretmenler kütüphaneyi oda, müdür ve yardımcısı ise bir odayı makam olarak kullanıyor. Yerel idarecilerin eksiklikleri göz ardı ettiğini belirten veliler BİMER’e şikayette bulunarak, “Devletin bizlere sunduğu ‘imam-hatip ortaokulunda eğitim görme’ hakkını tıpkı normal ortaokullarda eğitim gören öğrenciler gibi eksiksiz olarak almak istiyoruz” dedi.

Öğrenci velilerinin fizikî şartlarından şikayetçi olduğu Kartal İmam Hatip Ortaokulu’nda 20 derslik bulunuyor. 698 öğrencinin okuduğu okulda kapasitenin üzerinde başvuru olunca sosyal amaçlarla yapılan sınıflar da eğitim sınıfları haline çevrildi. Okuldaki idari odalar, laboratuvarlar, spor odaları, yemekhane, kütüphane, sosyal etkinlik salonları, konferans salonu, müzik salonu ve mescid sınıfa çevrildi. Okul binasının yetersiz kaldığı idareciler ve veliler tarafından dile getiriliyor. Çocuklarının yetersiz koşullar yüzünden konteynerde yemek yediğini söyleyen veliler, “Çocuklarımızın bu okulda ikinci seneleri ancak geçen yıl olduğu gibi bu yıl da büyük sıkıntılar çekmekteyiz. Okulumuzun fiziki yetersizlikleriyle ilgili yaşadığımız birçok sıkıntıyı çeşitli vesilelerle ve çeşitli ortamlarda kaymakam beye ve üst birimlerimize yazılı ve sözlü olarak dile getirdik. Ancak her defasında ‘halledeceğiz, merak etmeyin’ gibi ifadelerle geçiştirildik” diye konuştu.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum