Mesaj döneminde büyük değişiklik

Mesaj döneminde büyük değişiklik

Gönderdiğiniz bir mesajı, karşı tarafın cihazından silmeniz bu uygulama ile mümkün hale geldi.

İnternet mesajlaşma imkanlarının hiçbirinde gönderilmiş ve okunmuş bir mesajı alıcının posta kutusundan silmek mümkün değil. Oysa bazı mesajların mahremiyet veya güvenlik açısından okunduktan sonra silinmesi önem taşıyabiliyor. İşte bu gibi durumlar için Wiper Messenger, gönderilmiş mesajları alıcının posta kutusundan silme özelliği sunuyor.
 
Gönderici, göndermiş olduğu mesajı alıcının posta kutusundan istediği zaman silebiliyor. Başka birine forward edilmesini, kopyalanmasını engelleyebiliyor. Mesaj silindikten sonra göndericinin adı da siliniyor ve alıcı ile kontak kurmuş olduğu hiçbir şekilde belli olmuyor.
 
Ancak elbette alıcı, telefonun ekran görüntüsünü alabilir, buna karşı henüz bir önlem yok ama uygulama eğer alıcı mesajın ekran görüntüsünü alırsa, bunu da göndericiye bildiriyor. Bu önlem de bir nebze olsun alıcının ekran görüntüsü almaktan çekinmesine neden olabiliyor. Yalnız bu mesajların sadece alıcının posta kutusundan mı yoksa aynı zamanda Wiper'ın sunucularından da mı silindiği bilinmiyor.
 
Eğer Wiper mesajları sunucudan da siliyorsa, gerçekten mahremiyet ve gizlilik konusunda çok ileri bir adım atmış diyebiliriz.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.