Merzifon'dan Suriye'ye Gıda Yardımı

Merzifon'dan Suriye'ye Gıda Yardımı

Amasya'nın Merzifon ilçesinde toplanan bir tır dolusu gıda yardımı, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Suriye'ye gönderildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Merzifon temsilciliği tarafından başlatılan kampanya kapsamında toplanan bin 675 koli gıda yardımı, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle Suriye'ye gönderildi.

İHH Merzifon temsilcisi Muhammet Çintaş, toplanan yardımların yüklendiği tırın sadece gıdaları değil İslamiyet ve insaniyetin gereği olan yardımlaşma ve paylaşmanın herkes üzerindeki manevi yükünü de taşıdığını söyledi.

Gönderilecek yardım kolilerinin oradaki insanların gıda ihtiyacını bir süre karşılayabileceğini ifade eden Çintaş, "Bu tır 12 yaşındaki bir ablaya emanet edilen 3 kardeşin himayesini ve yükünü onun zayıf omuzlarına bırakmayıp yetimi ve yoksulu ümmetine emanet eden Peygamber Efendimizin fermanına kulak veren, sofrasındaki iki tabak yemeğin birini kardeşlerine gönderen, insanlığı ayaklar altında bırakmayan Merzifon, Suluova ve Gümüşhacıköy'ün eseridir" dedi.

Çintaş, Amasya'dan da yola çıkacak 4 tır ile toplam 5 tırın kazasız belasız Suriye'ye ulaşması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından gıda maddesi yüklü tır, okunan dualarla yola çıktı.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.