Merzifon'da 54. caminin temeli dualarla atıldı

Merzifon'da 54. caminin temeli dualarla atıldı

Amasya'nın Merzifon ilçesinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne yaptırılacak 54. caminin temeli dualarla atıldı.

Cuma namazına müteakip yapılan temel atma törenine AK Parti Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle, Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, İlçe Müftü Vekili Salih Geyik, İlçe Emniyet Müdürü İlyas Aktaş ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan temel atma merasiminde ilk olarak konuşma yapan Mehmet Akif Ersoy Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sadık Sarı, mahallenin sürekli olarak gelişmekte olduğunu ifade ederek, “Sürekli olarak büyümekte ve gelişmekte olan mahallemizin bir camiye ihtiyacı vardı. Dört dönüm arazi üzerine kurulacak camimizin arsasının yarısı Diyanet Vakfı tarafından geri kalan yarısı da hayırseverlerin bağışlarıyla gerçekleşti. Mahallemize caminin kazandırılmasına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

İlçe Müftü Vekili Vaiz Salih Geyik ise yaptığı konuşmada, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevi vatandaşların dini ihtiyaçlarına cevap vermektir. Biz de Merzifon’daki temsilciliği olarak bunun için hizmet etmeye çalışıyoruz. Uzun zamandır Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yaşayan halkımızın bizden talep ettiği camimizin temelini bugün atıyoruz. Camiler ibadetlerin toplu yapıldığı yerlerdir. İnşallah bir sonraki hedefimiz Emniyet Müdürlüğü karşısında bulunan şu anda Gençlik Merkezi’nin yanında küçük bir mescid yaparak buradaki eksikliği de gidermiş oluruz.” şeklinde konuştu.

Belediye başkanlığı döneminde üç cami eksikliğinin bulunduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı da şunları söyledi: “Bunlardan bir tanesini Şeyh Abdurrahman Rumi Hazretleri’nin ismini verdiğimiz camimizi tamamlayarak hizmete açtık. Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki cami eksikliğimiz ise hayırsever vatandaşımızın girişimleri sonucu inşaatı devam etmektedir. Üçüncü olarak da Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne bir camimizin temelini bugün atarak bu eksikliklerimizi tamamlamış oluyoruz. Buradaki camimiz 600 kişilik olup, inşallah en kısa sürede tamamlanacaktır.”

Camilerin Müslümanların en önemli mukaddesi olduğunu ifade eden Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim ise yaptığı konuşmada, “Camiler inancımız gereği en önemli mukaddesimizdir. Camilerde Allah’ın kulu olarak Allah’a secde etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Camiler bizim için özgürlük, kudret sembolümüzdür. Kısaca camiler toplumsal merkezlerimizdir. Camiler Türkiye’deki huzurun en önemli göstergesidir.” sözlerine yer verdi.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve eski Amasya Milletvekili Akif Gülle, Mehmet Akif Ersoy Camii’nin temel atma merasiminde yaptığı konuşmada, camilerin varoluş gayeleri olduğunu ifade ederek, “Bu mahallede evi olan, inşaatı devam eden kardeşlerimiz her geldiklerinde bu caminin inşaatına bakacak. İnanın buradan aldığı huzuru, evinin inşaatından alamaz. Buradan alacağı huzur kat kat fazladır. Camimiz, Kur’an’ımız, ahlaki değerlerimiz bizi biz yapan bunlardır. Bunlar olmazsa bizler ne işe yararız. Şehrimizin kuzeyinde Şeyh Abdurrahman Rumi Hazretleri'nin ismini taşıyan camimiz yapıldı. Başkanımızla bir gün oraya namaza giderken, bana Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne cami yapmak için çalışmalarımız sürüyor dedi. İşte oradaki niyet hayır olunca akibet de hayır oluyor.” ifadelerini kullandı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.