Mersin'de geçen yıl çıkan 987 yangında 509 hektar alan yandı

Mersin'de geçen yıl çıkan 987 yangında 509 hektar alan yandı

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, 2013 yılında il genelinde meydana gelen 987 yangında 509 hektar alanın zarar gördüğünü belirtti. Baca 2012'de ise bu rakamın 505 hektar olduğunu kaydetti.

Hasan Küçük'ün haberi:

Baca yaptığı açıklamada 2013 yılının orman yangınları açısından oldukça zorlu bir dönem olduğuna dikkat çekerek, ekiplerin olağanüstü mücadele örneği sergileyerek başarılı bir şekilde geçirdiğini ifade etti. 2013 yılında 155’i ormanda, 832'side orman dışında olmak üzere 987 yangın meydana geldiğini anlatan Baca, ormanda çıkan veya ormana sirayet eden yangınlarda 509 hektar alanın zarar gördüğüne dikkat çekti. Baca, 2012 yılında ise 75 yangında 505 hektar alanın zarar gördüğünü anlattı.

2013'te önceki yıllara göre poyrazlı gün sayısının fazla olması nedeniyle yangınla mücadele çalışmaları açısından oldukça zorlu geçtiğini vurgulayan Baca şöyle devam etti: "Bölgemiz yangın mevsimi dışında da çok kurak geçmesinden dolayı da ekstrem bir dönem yaşıyor. Yangın sezonu dışında ocak, şubat, mart, nisan, mayıs, kasım ve aralık aylarında 321 yangına ekiplerimiz tarafından müdahale edildi. Zaman zaman büyüme kaydetmiş olup, sezon dışındaki bu yangınlarda 69 hektar ormanlık alan zarar görmüştür. İklim değişikliğinden kaynaklanan bu olumsuzluklar yangın tehlikesinin tüm yıla yayılmasına neden olmuştur. Bu nedenle halkımızın tüm yıl boyunca orman yangınları konusunda hassas davranılması gerekmektedir."

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.