Mersin Valisi: Din hizmetleri cami ile sınırlı kalmamalı

Mersin Valisi: Din hizmetleri cami ile sınırlı kalmamalı

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, din hizmetlerinin sadece cami ile sınırlı kalmaması gerektiğini söyledi.

Vali Güzeloğlu, din görevlileriyle Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'ndaki toplantıda bir araya geldi. Din alanında yapılan her hizmetin büyük bir değer taşıdığını aktaran Güzeloğlu, "Din konusunda verilen hizmetler hayata anlam katmakta ve varlık gayesini açıklamaktadır." dedi. Din adamlarının bu değerleri vatandaşlara anlatan ulvi görevliler olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Hizmetlerdeki temel amaç İslam'ın diriltici nefesinin her insana ulaştırılmasıdır. Barışın dünyaya egemen olması, insanlık değerlerinin tüm insanlarla kucaklaşmasıdır." ifadesini kullandı.

Yaşanan gelişmelerin olumsuz getirisi olarak insanlığın maneviyata muhtaç hale geldiğini vurgulayan Güzeloğlu, "Bu yoğunluğun içerisinde İslam, her zamankinden daha çok anlatılmalı ve anlaşılmalıdır. İnsanlığa kurtuluş reçeteleri sunan İslam'ın paylaşılması bir zorunluluktur." şeklinde konuştu.

Din hizmetlerinin sadece cami ile sınırlı kalmaması gerektiğinin altını çizen Güzeloğlu "Din hizmeti, hayatı anlamlandıran bütünlüklerin aktarılmasını gerektirir." açıklamasında bulundu.

Din görevlilerinin dini değerleri aktarma noktasında önemli rol oynadığına işaret eden Güzeloğlu, "Bunların çoğaltılması bir gerekliliktir. Çünkü insanlık buna muhtaç durumdadır. Bu çerçevede yürütülen projelerin özünde birlik ve beraberliğin tesis edilmesi yatmaktadır. Mersin'de ilk göreve başladığımız günde 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliklerinin bir salonla sınırlı kaldığını gördük. Sonraki dönemlerde bu büyüklüğü stadyumlara taşıdık. " diye konuştu.

Toplantıda bir sunum yapan İl Müftüsü Ali Melek ise Vali Güzeloğlu'na yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür etti.

Cihan