Mersin Altın Kemer yağlı güreşlerinde başpehlivan Kaya oldu

Mersin Altın Kemer yağlı güreşlerinde başpehlivan Kaya oldu

MERSİN Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 2'ncisi düzenlenen Altın Kemer Cumhuriyet Yağlı Güreşleri büyük ilgi gördü, başpehlivanlığı Sinan Kaya kazandı.

Mersinli Ahmet Stadı'nda gerçekleşen güreşlere Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Milletvekili Oktay Öztürk ve Ali Öz'le çok sayıda sporsever katıldı. 

Müsabakalara, Kırkpınar Yağlı Güreşleri Şampiyonları Orhan Okulu, Fatih Atlı, İsmail Balaban, Mehmet Yeşilyeşil, Recep Kara, Osman Aynur ve Şaban Yılmaz'ın da yer aldığı 50 başpehlinan, 47 başaltı pehlivan ve 26 büyük orta pehlivan katıldı.

Çekişmeli geçen ve Sinan Kaya'nın başpehlivanlığı kazandığı 2'nci Altın Kemer Cumhuriyet Yağlı Güreşleri'nde Orhan Okulu ikinci olurken, Savaş Yıldırım ve Fatih Atlı üçüncülüğü paylaştı. Büyük orta kategorisinde Kemal Eser, Baş altı kategorisinde ise Bayram Doğan birinci oldu.

Gelecek yıllarda müsabakalara daha geniş katılımlar sağlayarak, tüm Mersinlileri bu heyecana ortak edeceklerini belirten Belediye Başkanı Kocamaz, şunları söyledi: 

"Türkiye'nin dört bir yanından gelerek şehrimizde çok heyecanlı müsabakaları bizlere izlettiler. Mersin'i spor kenti yapma yolunda düzenlediğimiz yağlı güreşler, ata sporumuza olan ilgiyi de arttırmakta. üreş akademimizde eğitim gören gençlerimiz de inşallah er meydanlarına çıkarak, bizleri gururlandıracak."

dha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.