Merhametsizlik,bizleri karanlık bir çağa doğru itiyor

Merhametsizlik,bizleri karanlık bir çağa doğru itiyor

Tirebolu’da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Kapsamında "Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi" konulu konferans düzenlendi.

İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen konferansa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tirebolu Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İmam hatip Engin Narin'in Kur'an Tilaveti ardından kürsüye İlçe Müftüsü H.Hilmi Yılmaz geldi. Yılmaz, "Rahmet ve merhametin kaynağı Yüce Allah'tır.Bu kaynağa en yakın olan Hz Peygamber,onu en güzel şekilde temsil eder.Bir insan rahmet kaynağına yakın olduğu ölçüde, merhametli olur ve merhametle yaşar. Rahmet kaynağından uzaklaşanlar, şiddete mahkum olur ve saadetten kalır" dedi.

İlçe Müftüsü Yılmaz'ın ardından, "Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi" konulu konferansı vermek üzere Giresun İl Müftüsü Necati Akkuş Kürsüye davet edildi.

     Akkuş, asırlar öncesi yaşanmış olan bir huzur ortamının artık yok olmaya yüz tuttuğunu belirterek, "Merhametin deposu Kur'an-ı Kerim’dir. Merhamet kaynağını yüce yaratıcıdan alan ve insan fıtratında var olan bir melekedir" dedi.

"İnsanlara merhamet etmeyi gerektiren merhamet duygusu insanın fıtratında olmasına rağmen özellikle çağımızda kaybolup gitmiştir" diyen Akkuş, "Bu aşamada merhametsizlik bizleri karanlık bir çağa doğru iterek, adeta buz çölünde yol aldığımızı görmekteyiz. Asrımızın handikaplarından olan merhametsizlik yüzünden artık insanlar birbirlerini çekemez hale gelmiştir. Asrımızda hırs, kin, nefret, haset gibi menfi düşünceler ön plana çıkmıştır" şeklinde konuştu.

Çocuklarımıza farkında olmadan merhemetsizlik aşıladığımızı dile getiren Akkuş, konuşmasını şöyle sürdürdü;

     "Şu an toplumda istenmeyen olaylar yaşanıyorsa  bu da merhametsiz bir toplum olduğumuzu göstermektedir. Bununda sebebi merhameti başkalarına devrettik. Çocuklarımızı kreşlere, yaşlılarımızı huzur evlerine, kimsesizlerimizi yetiştirme yurtlarına, hastalarımızı bakım evlerine bırakarak egoist bir hayat tarzı içine girdik. Peygamberimiz hadisi Şerifinde der ki “ Merhamet etmeyene ,merhamet edilmez. Onun içindir ki merhamet görmek istiyorsak merhamet etmeliyiz. Toplumda bir merhametsizlik eğitimi var. Çocuklarımız internetteki vurdulu kırdılı oyunlarla vahşeti öğreniyor. Çocuklarımıza  gizliden gizliye merhametsizlik eğitimi veriliyor. Yangın evimizin çatısını tutuşturdu .Fidan gibi delikanlımız intihar ediyor, kızlarımızı kaçırıp kolları bacakları kesilerek bir kenara atılıyor.Bunların sebebi merhamet duygusunun çocuklarımıza öğretmemiş olmamızdır"

     Akkuş konuşmasını, Peygamber Efendimizin bir hadisi olan ”Küçüklerimize merhamet etmeyen ve büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir” ifadesini kullanarak bitirdi.

     Kutlu doğum haftası etkinlikjleri çerçevesinde düzenlenen okullar arası şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesinin ardından programa katılanlara Etli pilav ve ayran ikram edildi.

     Konferansa Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, Giresun İl Müftüsü Necati Akkuş, Tirebolu Müftüsü H.Hilmi Yılmaz ile diğer ilçe müftüleri, İl Genel Meclis üyeleri, Siyasi Parti temsilcileri, Resmi Daire Amirleri ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.
Yenitirebolu