'Merhametli insan hataları bağışlayandır. Affedicidir'

'Merhametli insan hataları bağışlayandır. Affedicidir'

Balışeyh ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ilçe müftülüğü tarafından kutlama programı düzenlendi.

Balışeyh Merkez Çarşı Cami Kuran kursunda gerçekleştirilen programa, Kaymakam Tekin Erdemir, Kırıkkale İl Müftü Yardımcısı Kemal Cengiz, ilçe müftüsü İsmail Geyim, Ankara Hacı Bayram Cami eski emekli imamlardan Abdulkadir Şehitoğlu, daire amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Davetlilerin gül, kitap ve Kuran-ı Kerim hediye edilerek karşılandığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Abdulkadir Şehitoğlu'nun Kuran-ı Kerim'in okunmasının ardından, ilçe Müftüsü İsmail Geyim açılış konuşması yaptı.

İlçe Kaymakamı Tekin Erdemir, tüm davetlilerin "Kutlu Doğum Haftasını" tebrik ederek, "Dünya müslümanlarının coşkuyla bu özel günlerde etkinliklerde bulunduğu gibi ilçemizde de etkinlikler yapıldı. Programda görev alanlara teşekkür ederim" dedi.

Öğrencilerin ve din görevlilerinin okudukları ilahilerle süslenen programa konuşmacı olarak katılan Kırıkkale il Müftü Yardımcısı Kemal Cengiz, "Kainatın Efendisi Hz. Peygamberin Merhameti" konulu bir konuşma yaptı.

Cengiz, rahmet ve merhamet sıfatlarının Hz. Peygamberin özelliklerinden olduğunu belirterek, "Merhametli insan hataları bağışlayandır. Affedicidir. Çevresindeki yaşlılara, büyüklere, küçüklere, yolda kalmışlara, kimsesizlere el uzatan, hastaları ziyaret eden, yoksul ve öksüzlere sahip çıkan insandır. Peygamberimizin bizlere tavsiye etmiş olduğu bu kutsal değerlerden olan merhamet değerimizi mutlaka ölçmemiz ve baştan sona tekrardan gözden geçirmemiz gerekir. Allah, müminlerin merhametini "şefkat kanatlarını germek" olarak tanımlamıştır. Çünkü onlar, merhameti sadece belirli olaylar karşısında değil, hayatın her anını kapsayan bir ahlak modeli olarak yaşarlar. Dolayısıyla da onların merhametlerini yansıtan pek çok güzel ahlak özelliği ortaya çıkar" dedi.

Program, din görevlileri eşliğinde veda hutbesinin okunmasının ardından sona erdi.