'Merhamet Peygamberin davası iman üzerineydi'

'Merhamet Peygamberin davası iman üzerineydi'

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon ve makale dallarında yapılan yarışmada dereceye girenlere ödülleri düzenlene törenle verildi

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Yunak Müftülüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir, kompozisyon ve makale dallarında yapılan yarışmada dereceye girenlere ödülleri düzenlene törenle verildi.

İMKB Yatılı Bölge Okulu salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programa Yunak Kaymakamı Fatih Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı Onur Yiğit, Belediye Başkanı Yusuf Bayat, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Müftüsü Mehmet Kurt programın açılış konuşmasında, bu yıl Kutlu Doğum'un ana temasının "Merhamet" olduğunu belirterek, "Merhamet Peygamberin davası iman üzerineydi. Hz. Peygamberimiz bütün mevcudiyetiyle merhamet peygamberiydi, bütün varlıkların hatta cansızların bile" dedi.

Kaymakam Fatih Yılmaz da konuşmasında, "Bin 400 sene önce Arabistan çöllerine bir peygamber geliyor, o döneme baktığımızda kız çocuklar diri diri toprağa gömülüyorken, 23 yılda bütün dikeyleri yatay hale getiren ve cehaletten karıncayı dahi incitmeyen bir merhamet seviyesine çıkartmıştır" dedi.

"Merhamet peygamberi insanları nereden nereye getirmiştir" diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Avrupa'nın insan haklarını daha 140 -150 sene önce yazdığı beyannamenin en mükemmelini Rahmet Peygamberi veda hutbesinde bundan 1400 sene önce 'Arabın Arap olmayana, hiçbir üstünlüğü yoktur, üstünlük ancak Allah'a yakın olmaktadır' diye beyan etmiştir. "

Merhamet Peygamberi konulu şiir, kompozisyon ve makale dallarında birinci olanlara cumhuriyet altını ödülünü Kaymakam Yılmaz, ikincilere yarım altını ödülünü Cumhuriyet Savcısı Yiğit, üçüncülere de çeyrek altını ödüllerini Belediye Başkanı Bayat verdi.

Dereceye giren öğrenciler yazdıkları şiir, kompozisyon ve makalelerini okudu.
Haberler