Merdiven çıkarken zorlanma sinir sıkışması belirtisi olabilir

Merdiven çıkarken zorlanma sinir sıkışması belirtisi olabilir

Bel ağrısı, toplumun önemli bir kısmını etkisi altına alan ve yaşam standartlarını büyük ölçüde düşüren bir rahatsızlık.

Bel ağrısı ve kas gerginliği nedeninin sinir sıkışması olabileceğini belirten Özel Medline Konya Hastanesi’nden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hüsnü Terman, konuyla ilgili şu bilgileri aktarıyor: “Sinir sıkışması; yerinden hareket eden veya yuvasından çıkarak çevresindeki sinirlere baskı yapan diskler nedeniyle meydana gelir. Uzun süre yanlış pozisyonda durmaktan kaynaklanan geçici sinir sıkışmaları olabileceği gibi, cerrahi müdahaleye neden olabilecek sinir sıkışmaları da görülebilir. Sinir sıkışmasının en önemli belirtisi ise şiddetli ağrılardır.”
 
Belde sinir sıkışması tedavisi nasıl yapılır?
 
Sinir sıkışması tedavisi rahatsızlığın şiddetine bağlı olarak yapılır. Başlangıç aşamasında; yatak istirahati oldukça önemli. Ayrıca hastaya kas gevşetici ilaçlar verilir ve yaşam tarzında bazı değişiklikler yapması beklenir. Biraz daha ilerlemiş aşamada ise; fizik tedavi uygulaması yapılabilir. İleri derecedeki sinir sıkışmalarında ise; cerrahi müdahale yapılır. Yapılacak ameliyatla omurilikten çıkan sinirlerdeki mekanik bası giderilmeye çalışılır.
 
Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.