Merdiven Altı Ekmek Üretenlerle Mücadele Edilecek

Merdiven Altı Ekmek Üretenlerle Mücadele Edilecek

İzmir Fırıncılar Odası başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nu ziyaret etti. Karabağlar'da yaklaşık 80 ruhsatlı fırın bulunduğunu belirten Oda Başkanı Fikri Sırtı, başta tüm İzmir olmak...

İzmir Fırıncılar Odası başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nu ziyaret etti. Karabağlar'da yaklaşık 80 ruhsatlı fırın bulunduğunu belirten Oda Başkanı Fikri Sırtı, başta tüm İzmir olmak üzere Karabağlar'da da sağlık koşullarına uygun olmayan merdiven altı ekmeklerin satıldığını ifade ederek, bunlarla mücadele konusunda Başkan Selvitopu’ndan destek istedi. İzmir’e, TIR'larla farklı il ve ilçelerden her gün ortalama 100 bin ekmeğin getirildiğini de belirten Başkan Sırtı, zaten AVM ve zincir marketlerin fırıncı esnafına ağır darbe indirdiğini, bir de böyle bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Başkan Selvitopu ise halkın sağlığını hiçe sayanlara karşı kararlı bir biçimde mücadele edeceklerini belirterek, fırıncı esnafıyla ve devlet kurumlarıyla bu konuda ortak çalışacaklarını söyledi.
 
Metropol genelinde 500, Karabağlar'da 80'e yakın ruhsatlı fırın bulunduğunu belirten Sırtı, en büyük sıkıntılarının sağlıksız üretilen ve cami önlerinde, pazar yerlerinde gelişigüzel açılan tezgahlarda satılan ekmekler olduğunu ifade etti. İzmir'e TIR'larla her gün başta Alaşehir, Salihli olmak üzere pek çok il ve ilçeden hiçbir denetleme olmadan ekmeklerin geldiğini söyleyen Oda Başkanı Fikri Sırtı, “Karabağlar'da da bu ekmekler pazarlarda, cami önlerinde sanki patates, domates satılır gibi satılıyor. İnsanlar bu ekmekleri ucuz diyerek satın alıyor. Bu ekmekleri satanlar insan sağlığı ile oynuyor. İçinde neyin olduğu belli değil. Resmen halkın sağlığıyla oynuyorlar. Halkımızı ekmeklerini ruhsatlı fırınlardan almaları konusunda uyarıyoruz.” dedi.
 
"AVM’LER BİZİ BİTİRDİ"
 
Fırıncı esnafı olarak zor günler geçirdiklerini belirten ve 2009 yılından bu yana ekmekleri aynı fiyata sattıklarını ifade eden Fikri Sırtı, fırıncıların yüzde 10-15 performansla çalıştıklarını söyledi. Son dönemde ekmek fırınlarının her geçen gün bir yenisinin açıldığını söyleyen Sırtı, “Ekmek tüketimi kişi başı yıllık 150 kilolardan 110 kilolara geldi. Önümüzdeki yıllarda 80 kiloya düşecek. Fırın enflasyonu artıyor. Sektör krize giriyor. Zaten AVM’ler her geçen gün açılıyor. Esnafımız, bu konuda çok sıkıntılı duruma geldi. Başkanım size güveniyoruz ve bu konuda yardımcı olacağınıza inanıyoruz.” diye konuştu.
 
Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı ve yönetimin sorunlarını not alan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise bu tür ekmek satan kişi veya kurumlara kesinlikle izin vermeyeceklerini, kararlı bir tavır sergileyeceklerini söyledi. Gıda konusu gibi önemli bir meselede Karabağlar Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile koordineli çalışmalar yapabileceklerini belirten Başkan Selvitopu, mücadele konusunda asla taviz vermeyeceklerini ifade etti. Selvitopu, şöyle dedi: “Kente bir disiplin şart. Ancak bu zorlama ile değil, kurallara uyarak gerçekleşir, Bizler de yapabileceğimiz ölçüde sizlere yardımcı olacağız. Diğer devlet kurumlarıyla da bu konuda görüşerek ortak bir çalışma yapabiliriz. Karabağlar'da bu konuya önem vereceğiz. Halkımızın sağlığı bizim için çok önemli.”
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.