Mercimek kolon kanserinden koruyor

Mercimek kolon kanserinden koruyor

Kolon kanseri ile basurdan korunmak isteyenlerin, mercimek, yumurta, kuşkonmaz, barbunya ve ayçekirdeği yemesi gerekiyor.

Son safhasında doktora gidilen hastalıklardan hemoroid yani basur, kolon kanserine işaret edebilir. Makatta kanama, ağrı ve şişlik gibi belirtileri olan hemoroid hastalarını kolon kanserine karşı daha dikkatli olmaları konusunda uyaran Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, "Hemoroidler, aslında anüs ve rektum bölgesindeki şişmiş toplardamarlardır. Ana nedeni, düzensiz beslenmeye bağlı uzun süreli kabızlıktır" dedi. Hemoroidin kansere neden olmadığını ancak kolon kanseriyle aynı belirtileri gösterdiği için kanserin geç teşhisine yol açabileceğini söyleyen Prof. Dr. Mocan, hem kolon kanserinden hem de hemoroidden koruyan gıdaları sıraladı:

DOĞAL KORUMA

MERCİMEK: Folik asitin özellikle kolon kanserine karşı etkili olduğu bilinir. Mercimek, yumurta, domates suyu, ayçekirdeği, barbunya ve kuşkonmaz bu kanserde tüketilmeli.

ŞEFTALİ: Hazmı kolaylaştıran, idrar yollarını temizleyen bir meyvedir. Basur memelerinin verdiği rahatsızlığı azaltma özelliğine de sahiptir.

PAPATYA: Sabahları aç karnına içilen papatya çayı basur ağrılarına iyi gelir.

PIRASA: Kabızlığı giderir. Bu yüzden basurun ve kolon kanserinin düşmanıdır.

KEÇİBOYNUZU: Devamlı yendiğinde basura ve basur ağrılarına iyi gelir.

SEMİZOTU: Lapa haline getirilip sorunlu bölgeye sürülürse ağrıyı alır.

MAYDANOZ: Basur ağrıları için maydanozu kaynatıp bekletin. Sonra pamuk yardımıyla sorunlu bölgeye sürün. Ağrınızı azaltacaktır.
KUŞBURNU: Kuşburnu bol vitaminli bitkidir. Bağırsağı yumuşatır. Basur rahatsızlığına da çok iyi gelir. Kansere karşı etkilidir.

ET YERİNE SEBZE YİYİN

Et ağırlıklı beslenme düzeni edin. yerine, meyve-sebze ve tam tahıllı yiyeceklerin önemli yer tutacağı bir program oluşturun. Bu, hem kansere karşı koruma sağlar hem de hemoroidin sıkıntılarını ortadan kaldırır. Bol su içmek de kabızlık sorununa iyi gelir. Hemoroidin alevlenmesini sağlayacak bir gerilmenin önüne geçecektir. Bu nedenle mutlaka günde 2-2.5 litre su içmeye çalışın.

DIŞARIDAN UYGULAMALAR

E vitamini yağı hemoroid tahrişini azaltabilir. Hasta bölgeye pamuklu bir bezle yağı sürün. Ayrıca sıcak suya günde 2 kez 5'er dakika oturun. Yürüyüş yapın. Sabahları tuvalete çıkamıyorsanız bağırsaklarınız sağlıklı değildir. Bağırsaklarınızı terbiye edin.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.