Menisküsü vücudunuz tedavi etsin

Menisküsü vücudunuz tedavi etsin

Vücudun kendi kendini iyileştirme mekanizmasını devreye sokan şekerli serum uygulaması ile menisküs yırtıkları, bağ yırtıkları, diz kireçlenmeleri, cerrahi müdahaleye gerek kalmadan kalıcı olarak tedavi edilebiliyor.

Genç yaşlarda genellikle sporcularda görülen ancak bilinçsiz şekilde yapılan spor, aşırı kilo alımı gibi nedenlerle de her yaştan insanda oluşan menisküs yırtılması, vücudun kendi kendini iyileştirme mekanizmasını devreye sokan şekerli serum uygulamasıyla tedavi edilebiliyor. Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. İlker Solmaz, 'menisküs yırtıkları, bağ yırtıkları ve diz kireçlenmelerinde hasarlı doku üzerine uygulanan şeker ve su karışımı özel bir solüsyon ile oluşturulan inflamasyon sonucunda kan akışı artar ve hasarlı bölgeye kıkırdak-ligament-tendon gibi yapıları tamir eden hücreler gelir böylece yeni doku iyileşmesi başlayarak ilaç ve cerrahi müdahaleye gerek kalmadan tedavi gerçekleşir' açıklamasında bulundu.

Ani hareket ve zorlanmalar, bilinçsiz şekilde yapılan spor, kilo alımı gibi nedenlerin yanı sıra genellikle genç yaşlardaki sporcularda görülen menisküs yırtılmaları, zorlanma olmadan orta ve ileri yaşlarda da ortaya çıkabilmekte ardından protez ameliyatına kadar gidebilen kireçlenmelere neden olabilmektedir. Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. İlker Solmaz, vücudun kendi kendini iyileştirme mekanizmasını devreye sokan şekerli serum uygulaması Proloterapi yöntemi ile diz bölgesindeki bağların kuvvetlendirilerek, eklem üzerindeki yükün azaltılıp yırtığın kendini iyileştirilmesinin sağlandığını belirtti.

Diz Ağrısı Şikâyetlerinde Sorun Bağlarda…

Uzm. Dr. İlker Solmaz, 'çoğunlukla diz ağrılarıyla gelen hastalarda esas sorunun eklem dışındaki bağlarda olduğunu görüyoruz. Bu bağların esas görevi; dizi sabitlemek ve yükü taşımaktır. Bağlardaki yıpranma, eklem arasındaki menisküsün aşırı yük taşımasına ve yanlış bir hareketle yırtılmasına sebep olmaktadır' açıklamasında bulundu.

Proloterapi uygulaması ile bu bağları güçlendirip özellikle sporcularda diz sakatlıklarının önüne geçilebildiğini söyleyen Uzman Dr. İlker Solmaz, vücudun iyileştirme gücünü harekete geçiren proloterapi ile zayıflamış işlevliğini kaybetmiş eklemlerin, kıkırdakların, ligamentlerin ve tendonların güçlendirilerek tekrar eski haline getirildiğini belirtti. İlker Solmaz, tedavinin etkisi ile ilgili şu bilgileri verdi; 'Menisküs yırtığı başta olmak üzere, diz ağrısı ve sakatlık şikayetlerinde rahatsızlığın kaynağı olan hasarlı doku üzerine şeker ve su karışımı özel bir solüsyonun enjekte edilmesi ile sağlanan mikropsuz iltihap sonucu vücut bölgeye kan ve besin desteğini artırır, bunun sonucunda da doku onarımı gerçekleşir' diye konuştu.

Menisküs Sadece Sporcu Hastalığı Değildir!

Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. İlker Solmaz, menisküsün yalnızca bir sporcu hastalığı olmadığına dikkat çekerek, Proloterapi yöntemi ile diz bölgesindeki kıkırdak doku ve bağların kuvvetlendirilerek, eklem üzerindeki yükünün azaltıldığını böylelikle yırtığın kendini iyileştirmesinin sağlandığını söyledi. Dr. İlker Solmaz. 'Bu tedavide kök hücrelerin kendiliğinden, doğal iyileştirme cevaplarından yararlanılmakta ve değişik hücre gruplarına dönüşümlerine gerek duyulmadan, direkt iyileştirici etkileri kullanılmaktadır' diyerek bilgi verdi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.