Menengiç kahvesi Doğu İllerinde çok tüketiliyor

Menengiç kahvesi Doğu İllerinde çok tüketiliyor

Şifa kaynağı olduğu belirtilen Menengiç kahvesi lezzetiyle adından söz ettirmeye başladı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin dağlık alanlarında yetişen Menengiç kahvesi içiminin diğer kahvelere oranla daha yumuşak olması nedeniyle Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Gaziantep gibi doğu illerinde oldukça yoğun tüketiliyor. Şanlıurfa'ya gelen vatandaşların tercih ettiği kahve, paket olarak da satılıyor.

Tarihi Gümrük Hanında Menengiç kahvesi yapan Ömer Çalışkan, “Buraya gelen misafirlerimizin ilk tercihi bu kahve oluyor. Yapımında süt tozu kullanıyoruz. İsteğe bağlı şeker de kullanıyoruz” dedi.

Misafirlerine Menengiç kahvesinin tadına baktırdığını söyleyen Serdar Uygun, "Buraya getirdiğim misafirlerim ilk kez içmelerine rağmen tadını çok beğeniyor. Türk kahvesine göre tadı biraz farklı ama denenmesi gereken bir lezzet. İçmeyenlere de tavsiye ediyorum" diye konuştu. Menengiç kahvesinin daha önce ismini duyduğunu fakat ilk defa Şanlıurfa'da içtiğini ifade eden Burcu Uygur da tadını çok beğendiğini kaydetti.

Menengiç satıcısı Mehmet Uslu, Menengiç kahvesinin sağlığa yararı olduğunu belirterek, sağlık uzmanlarının günde bir fincan menengiç kahvesi tavsiye ettiğini kaydetti. Bu kahvenin insan sağlığına son derece faydası olduğunu anlatan Uslu, şöyle konuştu: "Normal kahvenin sadece sindirim sistemi faydası varken bu kahve insanı zinde tutar, unutkanlığa iyi gelir. Günde bir fincan içilmesi yeterlidir. Menengiç kahvesi Şanlıurfa'nın kendine özgü bir kahvesidir. İsteyen vatandaşlar hazır işlenmişi alıyor isteyen çekirdeklerini alıp kendileri işliyor. Kahveye rağbet günden güne artıyor."

Öte yandan Menengiç kahvesinin hazır işlenmişlerinin fiyatı 5 ile 15 TL arasında çekirdeklerinin kilosu 15 TL'den satılıyor.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.