Menemen'de Kutlu Doğum programı düzenlendi

Menemen'de Kutlu Doğum programı düzenlendi

İzmir'in Menemen ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası'nın final programı yapıldı. İlçe Müftülüğü'nün düzenlediği programa, Kaymakam Turgut Subaşı ve birçok daire amiri de katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Menemen İlçe Müftüsü Birol Nurlu, "Allah, gönlünüzdeki Hz. Peygamber (SAV) sevgisini, merhametini asla eksiltmesin." dedi. Ardından protokole gül takdim etti. Kaymakam Subaşı ise, "Merhamet ve şefkat duygusunu taşıyan bir insandan, başkasına kötülük, hor davranış ve çirkinlik gelmesi mümkün değildir. İkili ilişkilerde, toplumsal huzurun sağlanmasında ve dayanışmanın güçlendirilmesinde bu duyguların muhakkak surette sürekli kılınmasında fayda vardır. Bunu da şefkat ve merkamet peygamberi Hz. Muhammed (SAV) en güzel şekilde örneklemiş ve anlatmıştır." şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, ayetler ve hadisler ışığında, Bu seneki Kutlu Doğum Haftası'nın ana teması olan "Rahmet ve Merhamet Eğitimi"ni anlattı. Prof. Dr. Hacımüftüoğlu, "Şefkat ve merhamet, İslâm dininin esasını teşkil eder. Kur'ân-ı Kerîm'de, Hz. Peygamber (SAV)'in rauf (çok esirgeyici) ve rahim (çok merhametli) olduğu beyan edilir. Hz. Muhammed ümmidir ancak Cenab-ı Hakk'ın talim ve terbiyesinde yetişmiştir." dedi.
Haberaktüel