Memurların Yıllık İzinleri Hakkında Açıklama Yapıldı!

Memurların Yıllık İzinleri Hakkında Açıklama Yapıldı!

18 Temmuz günü yaşanan darbe olaylarını nedeniyle Kamu Personellerinin yıllık izinlerini iptal edilmişti.

Açıklamaları bizzat Başbakan Binali Yıldırım yaptı ve Resmi Gazetede yayımlanarak yıllık izinler iptal edildi. Yıllık izine ayrılmış olan Kamu Personelleri tekrardan görev başına dönmeleri için çağırıldı ve bütün Kamu Personellerinin telefonlarına yıllık izinlerin iptali hakkında bilgilendirme mesajı atıldı.

Kamu Personelleri tatillerini yarıda bıraktı ve göreve dönün çağrısına kulak vererek iş başı yaptı. 20 Temmuz günü ülke genelinde OHAL ilan edilince Kamu Personelleri yıllık izinler OHAL bitmeden açılmayacak mı? OHAL süreci mi beklenecek? tarzında sorular yöneltti.

FETÖ soruşturmaları kapsamında göreve çağırılan Kamu Personelleri soruşturmaların devam edebilmesi ve yapılacak işlemlerin hızlandırılması için görev başına getirildiği tahmin ediliyor. Öyle ki yapılan soruşturmalar kapsamında 66.000'den fazla Kamu Personeli görevden alındı.

Yapılan soruşturmaların ardından, FETÖ'cü terör örgütü mensuplarının temizlenmesinin beklendiği tahmin ediliyor.
Yıllık İzinler Hakkında Açıklama Yapıldı

Mağduriyet yaşayan Kamu Personelleri yıllık izinler hakkında açıklama yapılmasını bekliyordu. Ancak Kamu Personellerine açıklamalar hakkında iyi bir sonuç çıkmadı. Birçok haber kanalı ve haber siteleri Kamu Personellerinin yıllık izinleri hakkında genelgede yumuşatılma yapılması gerektiğini belirtti.

Özellikle 4 Ağustos itibariyle Hac vazifesini yerine getirmek isteyen Kamu Personelleri için mağduriyet söz konusuydu. Başbakanlıktan bu konu ile ilgili açıklama yapılması istendi.

Kamu Personelleri için izin açıklamaları geldi ancak herkezin yüzünü güldüremedi. Başbakanlık Personel Prensipler Genel Müdürlüğü konuyla ilgili bütün kamu kurumlarına bir yazı gönderdi.

Kamu Kurumlarına gönderilen yazıya göre Hac'a gitmek isteyen vatandaşların isteklerini belgeleri ile sunmaları gerektiği ve yıllık izinler konusunda Hac'a gidecek Kamu Perseonellerine tölerans tanınacağı belirtildi.

Başbakanlık Personel Prensipler Genel Müdürlüğü Kamu personellerinin izinlerinin 2. bir emre kadar kapalı kalacağı ve halen görev başına dönmeyen kamu personellerinin acilen görev başına dönmeleri gerekdiğini bu yazıda açıkladı.

 

Haberşefi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.