Memurların maaş zammı belirlendi!

Memurların maaş zammı belirlendi!

Memurların 2017 yılı maaş zammı belli oldu. Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yapılan açıklamaya göre memurların maaş zammı hangi oranda iyileştirilecek?

Memurlar için maaş zammı müjdesi geldi. Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yapılan memurların maaş zammına dair ayrıntıları sizler için derledik. İşte memurların maaş zammı için gerekli şartlar ve Bakan Ağbal'ın kritik açıklamarı...
2017 yılında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında kamuda çalışan memurların maaş zammı miktarı merak edilirken açıklama Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi. Maliye Bakanı Ağbal, 2017 yılında kamuda çalışan memurların Ocak ayından itibaren mali ve sosyal haklarının yüzde 3, Temmuz ayında yani 2017'nin diğer yarısında ise yüzde 4 olarak artış yapılacağını açıkladı. Ağbal, bugün Maliye Bakanlığı bütçe tasarısı görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenledi.Memurların maaş zammı miktarı Ağbal'ın açıklamalarıyla netleşmiş oldu.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunulacak bütçe tasarısı daha sonra toplu sözleşme görüşmeleriyle netliğe kavuşacak. Memur sendikaları ile masaya oturacak hükümetin memur maaş zammı için teklif edeceği zam miktarı böylelikle netleşmiş oldu.Maliye Bakanı Ağbal, enflasyon rakamlarının artmasıyla memur maaşlarının azalmayacağını belirterek memurlara güzel haberi verdi. Bu açıklamayla birlikte 2017 yılında uygulanacak memur maaş zammı enflasyon rakamlarından çok fazla etkilenmeyecek.
 
Ayrıca Ağbal sadece memurların değil, diğer sosyal kesimlerin de refah içerisinde yaşamaları gerektiğini belirterek 65 yaş aylığı, dul aylığı, engelli aylığı rakamlarının düşmeyeceğini vurguladı. 2017 yılı bütçe tasarısı görüşmeleri TBMM Başkanlığı'na sevk edilecek ve kabul edilmesi halinde tasarı kanunlaşacak.

 

Vatan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.