Memurlar 2017'de ne kadar zam alacaklar? Memur Zammı ne kadar olacak?

Memurlar 2017'de ne kadar zam alacaklar? Memur Zammı ne kadar olacak?

2017 yılı yaklaşırken, pek çok meslek grubu için farklı zamlar konuşuluyor. Memurlar da 2017'de kendi maaşlarına ne kadar zam geleceğini merak ediyor. 2017 yılı Memur maaşları ne kadar artacak? Memur maaşlarına ne kadar zam gelecek? haberimizde...

2017 yılında pek çok farklı maaş grubuna farklı zamlar geleceği son günlerin en gündemde konusu olmuş durumda. Asgari Ücret ve Emekli Maaşı'na gelecek zamlardan sonra, Memur maaşlarına gelecek zamlar da son günlerin en revaçta konusu. Ocak 2017 itibari ile Memurlar ne kadar zam alacak? Memurların 2017 Maaşları ne kadar olacak? 2017 Memur zammı ne kadar olacak? gibi sorular son günlerin en çok aranan konuları arasında.

Memurların 2017 Zamları ne kadar olacak?

Milyonlarca Memur'un Ocak 2017'de alacağı zamlar belli oldu. Bu kapsamda memura ilk etapta yüzde 3 oranında toplu sözleşme zammı düşünülüyor. Bu da memur maaşlarının 79 Lira ile 285 Lira arasında bir artışa maruz kalacağı anlamına geliyor.

2017'den itibaren en düşük memur maaşı 2 Bin 757 Lira olurken, en yüksek maaş da 9 bin 783 Lira'ya kadar ulaşacak.

Enflasyon Farkının verilip verilmeyeceği henüz netlik kazanmadı. Fakat Emeklilere uygulanacağı kesinleşen Enflasyon Farkı'ndan memurların da alması bekleniyor.

Öğretmen Maaşları ne kadar olacak?

Devlet Memurlarının önemli bir kısmını Öğretmenler oluşturuyor. Ocak 2017'de uygulanacak zamlardan Öğretmenler de faydalanacak. 1. Kademeden maaş alan bir öğretmen 2017'den itibaren 91 Lira zam alması bekleniyor. Bu zam ile maaşları 3 Bin 7 Türk Lirası olacak.

Polislerin Maaşı ne kadar olacak?

Ocak 2017 zamlarından fazlaca faydalanacak bir başka meslek grubu da Polislerimiz olacak. Ocak'ta 1.Kademeden maaş alacak bir Polis memurunun maaşı 114 Lira artış ile 3 Bin 932 TL olacak.

Enflasyon Farklarının memurlara uygulanıp uygulanmayacağı ise 3 Ocak 2017'den sonra belli olacak.

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.