Memura fazla mesai müjdesi

Memura fazla mesai müjdesi

Hazineye ait tarım arazilerinin satış ve iade işlemlerinde, mesai saatleri dışında fiilen fazla çalışan personele fazla mesai ödenecek.

Orman köylülerinin kalkınmalarının desteklenmesi ve Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi ile Hazineye ait tarım arazilerinin satış ve iade işlemlerinde, mesai saatleri dışında fiilen fazla çalışan personele fazla mesai ödenecek.

Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun Uyarınca Yapılacak Satış ve İade İşlemlerinde Fiilen Görevlendirilenlere Fazla Çalışma Ücreti Ödenmesine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, söz konusu Kanun uyarınca yapılacak satış ve iade işlemlerinde günlük mesai saatleri dışında fazla çalışma yapmasına ihtiyaç duyulan personel ve fazla çalışma yaptırılacak toplam süre Maliye Bakanlığınca belirlenecek.
Fazla çalışma ücreti, mesai saatleri dışında fiilen fazla çalışma yapan personele ödenecek ve her bir personele fazla çalışma ücreti ödenecek süre, ayda 50 saati geçemeyecek.
Fazla çalışmanın her bir saati için 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun (K) cetvelinde 1,63 lira olarak belirlenmiş olan fazla çalışma saat ücretinin 5 katı esas alınacak. Fazla çalışma yapan personel ile çalışılan gün ve süreleri gösteren Fazla Çalışma Cetveli düzenlenecek ve bu cetvel, fazla çalışma yapan personel ile birim amiri tarafından imzalanacak.
Kararın hükümleri, 1 Eylül 2015-31 Aralık 2015 tarihleri arasında uygulanacak.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.