Memur-Sen'den Kutlu Doğum Programı

Memur-Sen'den Kutlu Doğum Programı

Manisa Memur-Sen Kadınlar Komisyonu ve Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nin birlikte hazırladığı Kutlu Doğum Programı gerçekleştirildi.

Şehzadeler Belediyesi Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni'nde gerçekleştirilen programa Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Çoban, CBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Maraş, Yunusemre Müftüsü Şakir Kırgız, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Fevzi Yüksel, Mehmet Emin Ercan, İsmail Koç, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, Memur-Sen'e bağlı sendikaların İl Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Memur-Sen Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Yunusemre Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Fatih Buhari Kösece 'in okuduğu Kuran tilavetiyle başladı.

Açılış konuşmasını yapan Manisa Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Mehtap Şirin, Hz. Muhammed'in, insanların yoldan çıktığı, iyi ile kötüyü ayırt edemez duruma geldiği bir dönemde, âlemlere rahmet olarak gönderildiğini söyledi. İslam'ın evrensel, çağlar üstü mesajını taşıyan Kur'an-ı Kerim'in, Hz. Muhammed aracılığıyla insanlığa indirildiğini ve tebliğ edildiğini vurgulayan Şirin," O insanların en hayırlısı, en aydınlık düşüncelisi, Allah'ın son elçisi, hakikatin sadık emanetçisi, sözüne ve yaptığına herkesin güvendiği Muhammed-ül Emin'di; Allah'ın insanlar arasından seçtiği bir doğruluk timsaliydi. Bugün, O'nun doğumunun sene-i devriyesinde, bu kutlu günde, karanlıklarımızın yeniden aydınlanmasını, yoksunluklarımızın bereketlenmesini diliyoruz. Kanla, gözyaşıyla, acı ve zulümle sarsılan insanlığın, bu günde, O'nun ebedi mesajını; sevgiyi, barış ve merhameti hatırlamasını ümit ediyoruz." Şeklinde konuştu.

Programda konuşan Yunusemre Müftüsü Şakir Kırgız, Hz. Muhammed'in Milletin buluşma noktası olduğunu ve insanları bir araya Hz. Muhammed sevgisinin getirdiğini söyledi. Bu yılki Kutlu Doğum Haftası temasının 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" olduğunu ifade eden Kırgız, "Bugün buraya hepimiz kendi isteğimizle, gönülden isteyerek geldik. Bizi buraya getiren Peygamber sevgisidir. İnsanın fıtratında sevgi, saygı ve merhamet var. Bu noktada Peygamberimiz bizim için en güzel örnektir. Madem ki bugün Hz. Peygamberi anıyoruz. Öyleyse O'nun hayatını iyi öğrenmeliyiz. O'nun gibi yaşama gayreti içinde olmalıyız. Kutlu Doğum haftasının Vatanımıza, Milletimize ve tüm insanlığa huzur getirmesini temenni ediyorum." Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından program Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından sunulan Tasavvuf Musikisi Konseri ve Semazen Gösterisi ile devam etti.

Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müzik Öğretmeni Atakan Sözer yönetimindeki Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinden oluşan Tasavvuf Musikisi Korosu seslendirdikleri eserlerle Hz. Peygamber sevgisini yüreklere taşıdılar.

Programın sonunda programa konuşmacı olarak katılan Yunusemre Müftüsü Şakir Kırgız'a Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Çoban tarafından ve Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü Yılmaz Sertdemir'e Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu tarafından çiçek takdim edildi.

haberler.com 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.