Melezyalı Prefesör: Müslümanlar Ortadoğu'da eğitim almasın!

Melezyalı Prefesör: Müslümanlar Ortadoğu'da eğitim almasın!

Malezya'da tanınmış bir Profesör olan Dr. Yaser Auda, Ortadoğu Müslüman Coğrafyası'ndaki İslami eğitimi eleştirdi ve Müslümanlara 'Ortadoğu'da eğitim almayın' uyarısında bulundu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Dr. Jasser Auda, Müslüman coğrafyasına seslenerek, Müslümanların artık Ortadoğu'nun Müslüman ülkelerindeki üniversitelere gitmemesi gerektiğini söyledi ve eleştirilerini sıraladı.

Auda'ya göre Müslüman coğrafyadaki üniversitelerin pek çoğu artık Arap Kültürü Eğitimi ile Müslüman Kültürü'nü birbirine karıştırmış. İslamiyet gibi evrensel bir dinin eğitimi için en kötü yöntemin bu olduğunu savunan Auda, İslamiyet dininin içine ırki kavramlar sokmanın son derece tehlikeli sonuçlara yol açacağı belirtiyor.

İslam dünyasında gelişim istiyorsak

Auda eleştirilerini belirttiği konuşmasına; "Kültür ile İslam arasında ayrım yapmamız lazım. Bu, Arap kültürü de dahil olmak üzere kültürlerin kötü olduğu anlamına gelmiyor ama bugünlerde olan bitenler son derece politiktir" sözleri ile başladı.

"İslam dünyasında gelişim istiyorsak öncelikle çocuklarımızın ve gençlerimizin Ortadoğu'da eğitim görmesini engellememiz lazım. Arap coğrafyası maalesef günümüz itibari ile kendi politik iç çekişmelerine de mağlup olmuş durumdadır. İslamiyet dininde devletlerin günlük politikasının işi yoktur" sözleri ile konuşmasına devam eden Auda salondakilerden destek buldu.

Kur'an'ın Mısır krallığı ile ilgili bir sorunu yok, Firavun'un eylemleri ile var

Auda ayrıca bu politik kavramlara karşı olmamasına rağmen, İslamiyet'in devlet ile ilgili de bir sorunu olmadığını şu sözlerle belirtti; "Eğer Kuran'ı açarsanız ve açık bir zihinle politikayla nasıl ilgilendiğini okursanız, Kuran'ın ne anlattığını iyi anlarsınız. Kur'an'da Hz. Yusuf  ile ilgili bölümlere bakın. O dönemde Mısır krallığında bir bakan olmuştu. Kur'an'ın Mısır krallığı ile ilgili bir sorunu yok, ancak Firavun'un eylemleri ile ilgili sorunları var. Ayrım bu kadar basit."

The Malezian İnsight'in haberine göre Auda, İslam coğrafyasındaki sorunların öncelikle 'devlet politikası eğitimi' yerine İslami değerler öğretimi ayrımı yapılarak çözüleceğine inanıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum