Melen Barajı Projesi

Melen Barajı Projesi

DSİ 14. Bölge Müdürü Özpınar:

Devlet Su İşleri (DSİ) 14. Bölge Müdürü Sedat Özpınar, Melen Barajı Projesi'nin yapımına ilişkin, "İdaremizin gerek sözlü gerekse de yazılı olarak defaatle belirtmiş olduğu Ortaköy, Beyler, Karalar ve Dilaver köylerinde menba batardosu kret kotu (34,5 m) altında kalan ve kamulaştırılması tamamlanmış olan mesken ve arazilerdeki tüm tahliye işlemlerinin tamamlanmış olması hususu önemini korumaktadır" açıklamasında bulundu.
 
Özpınar, yazılı açıklamasında, Melen Barajı'nın planlanan sürede tamamlanabilmesi için inşaat faaliyetlerinde duraksamaya mahal verilmemesinin önemini vurguladı.
 
DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı'nın başkanlığındaki Melen Barajı 6. Koordinasyon Toplantısı'nda "Menba batardosunda taşkın riski dolayısıyla dolgusu yarım bırakılan savak bölgesinde (sol sahil) dolgu imalatı 34,5 kotuna kadar tamamlanacaktır" kararının alındığını ve yazıyla yüklenici firmaya iletildiği belirten Özpınar, söz konusu dolgu imalatının 30 Kasım itibariyle tamamlandığını bildirdi.
 
Sedat Özpınar, şunları kaydetti:
 
"İdaremizin gerek sözlü gerekse de yazılı olarak defaatle belirtmiş olduğu, Ortaköy, Beyler, Karalar ve Dilaver köylerinde menba batardosu kret kotu (34,5 m) altında kalan ve kamulaştırılması tamamlanmış olan mesken ve arazilerdeki tüm tahliye işlemlerinin tamamlanmış olması hususu önemini korumaktadır. Zira Melen Çayı'nda yakın zamanda yaşanmış taşkınlara benzer veya daha büyük taşkınların yaşanması halinde, 34,5 metre kotu altında can ve mal kaybı riski daha da artmış durumda olup, baraj inşaatı boyunca da bu risk devam edecektir. Tüm bu uyarılara rağmen söz konusu bölgelerde belirtilen riskler çerçevesinde meydana gelen herhangi bir olumsuz durumda, İdaremizce herhangi bir sorumluluğun kabul edilmeyeceğini belirterek, baraj inşaatı boyunca taşkın riski altında bulunan menba batardosu kret kotu altında kalan yerleşim yerlerinin tahliyesi hususunda ilgili tüm kurum ve kuruluşların üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi hususunda, bilgilerinizi ve gereğini arz ederim."  
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.