Mekke'de Türkiye duası

Mekke'de Türkiye duası

Türkiye, üzerine oynanan oyundan çok şükür kurtuldu. Biz de o gece camilere gidip, sabahlara kadar dua ettik

Her yıl hac döneminde Mekke’de düzenlenen Dünya Hac Organizasyon Başkanları Buluşması’na 15 Temmuz darbe girişimini bertaraf eden Türk halkının duruşu damgasını vurdu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in başkanlığında toplanan İslam ülkeleri temsilcileri, Türkiye’nin İslam dünyasına örnek olması temennisinde bulunup, “Allah Türkiye’yi korusun” diye dua etti. 

Mekke’deki Mekarim Mina Otel’de düzenlenen ve yaklaşık 40 ülkenin katıldığı toplantı, Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayıp dua ile bitti. 

Sudan İrşad ve Evkaf Bakanı, Türkiye’nin güçlü bir Cumhurbaşkanı tarafından yönetildiğine dikkat çekip, “İslam aleminde bir çöküş başladı. Ama bu ümmetin değişeceğinden umudum var. Türkiye’nin krizleri atlatmadaki başarısını örnek almamız gerekiyor” derken, Gazze Evkaf ve Din İşleri Bakan Vekili İsmail Sait Rıdvan da “Türkiye, üzerine oynanan oyundan çok şükür kurtuldu. Biz de o gece camilere gidip, sabahlara kadar dua ettik” diye konuştu. 

Diyanet İşleri Başkanı Görmez ise özetle şöyle dedi: “Sevinçlerimiz gölgeli. Müslümanlar olarak hazan mevsimleri yaşıyoruz. Müslüman beldeler viranelere, harabelere döndü. İslam beldelerinde selam yok oldu. Can alıyoruz. Kan dökmeye devam ediyoruz. Cehalet, sefalet peşimizi bırakmıyor. Halbuki bir kalp, Kabe’ye bedel. 15 Temmuz’da darbe girişimi yaşadık, zor günlerden geçtik. Bu süreçte ülkemize verdiğiniz destekten dolayı her birinize teşekkür ediyorum.” 

Hürriyet

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.