Mekke'de Risale-i Nur ve Said Nursi konferansı

Mekke'de Risale-i Nur ve Said Nursi konferansı

Mekke'de "Risale-i Nur Nedir, Said Nursi Kimdir, İttihad-ı İslam Hakkındaki Görüşleri Nelerdir?" başlıklı konferans ve okuma programı

Said Özadalı'nın haberi:
 
RİSALEHABER-ÖZEL
 
SUUDİ ARABİSTAN-Mekke'de "Risale-i Nur Nedir, Said Nursi Kimdir, İttihad-ı İslam Hakkındaki Görüşleri Nelerdir?" başlıklı konferans ve okuma programı düzenlendi.
 
Mekke-i Mükerreme'nin yerlilerinden olan ve Um El Kura üniversitesinde de hoca olan Şeyh Muhammed Zeyni Medresesinin konferans salonunda gerçekleştirilen programa Türkiye'den Risale-i Nur mütercimi İhsan Kasım Salihi katıldı. 
 
Konferansın soru cevap faslından sonra bir değerlendirme yapan Şeyh Muhammed Zeyni kendisine ait olan bu medreseyi ve konferans salonunu Risale-i Nur medresesi olarak ilan etti. Ve Risale-i nur medreselerinin tamamını da kendi medreseleri olarak gördüğünü açıkladı.
 
Okuma ve tefekkür programı ise sabah başlayıp akşam geç saatlere kadar sürüyor. Her gün sabahları akademisyenlerle akşam saat 4'ten 7'ye kadar Arapça müzakerli okuma programı, saat gece 9'dan 11'e kadar ise konferans şeklinde devam ediyor.
 
FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.