Mekke'de Nebil Baz'ın evinde ders

Mekke’de Seyitlerden Nebil Baz’ın evinde derse gittik. Her hafta cumartesi günü akşam evinde ders yapılıyor. Tabi Arapça risalelerden.

Risale-i Nuru nasıl tanıdığını sorduk. Seyyit Halit 1999 yılında ona Uhuvvet Risalesi vermiş. Okuyunca çok enteresan bulmuş. Hemen külliyatın hepsini temin etmiş. Eserleri okumuş ve çok istifade etmiş. Çok orijinal ve mükemmel olduğunu ifade etti.

Mekke’de vakıf olan Ali kardeşimiz Nebil’in Risale-i Nur’la tanışma hikayesini arabada tamamladı. Şöyle ki; Bu zat Risale-i Nur’u tanıdıktan sonra, Türkiye’ye davet edilmiş. Yapılan Risale-i Nur sempozyumuna da katılmış. Dershaneleri gezmiş, hizmetleri öğrenmeye çalışmış.

İhlas Risalesinin başındaki, en az onbeş günde bir okunmalıdır, ifadesine takılmış. Bu ifadeye göre benim evimde onbeş günde bir İhlas Risalesi okunmak üzere ders yapılmalıdır, demiş. Buradaki kardeşler de uygun görmüşler, evinde derse başlamışlar.

Daha sonra haftada bir dersin kendi evinde yapılmasını istemiş. Bir hafta İhlas Risalesi, bir hafta da başka ders okunmaya devam ediliyor.
Her hafta Pazar günü akşam da Seyit Halid’in evinde ders yapılıyor.

Nebil Baz çok candan bir insan. Güler yüzlü, kibar biri. Derste çay ve pasta ikramları yapıldı, herkes sıra ile bir saate yakın uhuvvet risalesini okuyarak bitirdi.
Saat 23:00’te dersten ayrılan kardeşlerimiz, Cidde’ye derse gittiler. Cidde’de ders gece yarısından sonra başlıyormuş.

Diğer taraftan dershanede hizmetler devam ediyor. Yeni alınan ve mülk olan dershanenin inşaatı da devam ediyor. Mescid-i Haram’da müezzin mahfeli altında namazlardan sonra buluşuluyor. Derse gidecekler de orada bir araya geliyorlar.

Gayretler var. Çalışmalar, hizmetler devam ediyor. Allah bizim de şevkimizi artırsın inşaallah.

[email protected]

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.