Mekke'de Mescid-i Haram Çalışanlarına Özel Eğitim Kursu

Mekke'de Mescid-i Haram Çalışanlarına Özel Eğitim Kursu

Her sene yaklaşık 15 milyon Müslümanın ziyaret ettiği Mekke'deki Mescid i Haram'da daha iyi hizmet verilebilmesi amacıyla çalışanlar özel eğitime tabi tutuluyor.

Her sene yaklaşık 15 milyon Müslümanın Hac ve Umre için ziyaret ettiği Mekke'de, Kabe'nin bulunduğu Mescid-i Haram'da daha iyi hizmet verilebilmesi için çalışanlar özel eğitime tabi tutulacak.

Hac ve Umre için kutsal topraklara gelenlere daha iyi hizmet vermeyi amaçlayan "Kutsal Mekanlar Başkanlığı", dünyanın en eski üniversitelerinden birisi olarak bilinen Mekke Ümmü'l Kura Üniversitesi ile bu alanda işbirliğine gitme kararı aldı. İşbirliğinin ilk adımı olarak da eğitim kursları başlatıldı.

Dün başlayan kurslarda özellikle Arap coğrafyası dışından gelen ziyaretçilerin gelenek ve göreneklerinin tanıtılması amaçlanıyor. Program kapsamında ziyaretçilerin, ibadetlerini ifa sırasında, belirlenen kurallara uymalarını sağlamak ve Mescid-i Haram'daki görevlilerin Arapça bilmeyenlerle daha rahat iletişim kurmalarına imkan vermek amacıyla İngilizce, Urduca, Farsça ve Fransızca gibi dil kursları da verilecek.

Kutsal Mekanlar Başkanlığı'na bağlı 250 çalışanın katıldığı kurs sayesinde ziyaretçiler ile görevliler arasında daha iyi uyum sağlanabileceği tahmin ediliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.