Mekke ve Medine'de ziyaretçiler çevrimiçi olacak

Mekke ve Medine'de ziyaretçiler çevrimiçi olacak

Suudi Arabistan Bilişim Teknolojileri Merkezi yöneticisi Al-Khuzaim, Umre ve Hac ibadetlerini gerçekleştirecek müslümanlar için oluşturulan yeni hizmet hakkında bilgi verdi...

Risale Haber - Haber Merkezi

Hacılar ve Umre ziyaretçileri için Mescid-i Haram'da kablosuz internet hizmeti sunuluyor. Yeni sunulan ücretsiz wifi hizmeti ile ziyaretçilere rehberlik ve farkındalık üzerine mesajların da yayınlanacağı bir hizmet olacak.

Suudi Arabistan Bilişim Teknolojileri Merkezi yöneticisi Bandar Al-Khuzaim yeni sunulmaya başlanan ücretsiz internet projesinin, Medine ve Mekke'de ziyaretçilerin ve dini vecibelerini yerine getirmeye çalışan yerel halkın hizmetine sunulmuş teknolojik bir yenilik olduğunu belirtti. 

Al-Khuzaim, Wi-fi servisinin Bilişim Tekonolojileri Merkezinde kurulan bir ekiple özel olarak yürütüleceğini ifade ederken hizmetin yerel bir anons sistemi olarak da kullanılacağının üzerinde durdu. Buna göre umre, hac, tavaf, kurban gibi ibadetlerin şekil ve manasına yönelik rehber bilgiler, duyurular, ziyaretçilerin kendi aralarında irtibatı sağlayacak. Bu hizmetlerin yanı sıra itikaf ibadeti için 6 dilde hizmet verecek bir elektronik kayıt sistemi de açıldı. Sistem şimdilik Arapça, İngilizce, Fransızca, Urduca, Türkçe ve Farsça dillerini destekleyecek.

alarabiya.net'in haberine göre Al-Khuzaim, kutsal yerler ve Kabe örtüsü (kiswa) fabrikası gibi mekanları ziyaret etmek isteyenler için online bir hizmetin kullanılabilir olduğunu da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.