Mekke Ramazan'a hazırlanıyor

Mekke Ramazan'a hazırlanıyor

Yaklaşan Ramazan ayında geçen yıla kıyasla yüzde 15 daha fazla ziyaretçi bekleyen Mekke şehrinde hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğü bildirildi.

Rüştü Kayhan Soydan'ın haberi:
   
Arab News’in haberine göre Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi Başkanlığı, Mekke Belediyesi, Hac ve Sağlık Bakanlıkları yetkililerinden oluşan heyet, ziyaretçilere her türlü kolaylığın sağlanması amacıyla stratejik planlama çalışmalarına başladı.

Mekke Belediyesi kamu sağlığı müdürü Muhammed Haşim Fevati, kutsal beldede halkın sağlığının ilk sırada geldiğini ve tüm restoran ve lokantalardaki teftişleri sıkılaştırdıklarını söyledi. Fevati, son teftişlerle Mekke’de kurallara uymayan yaklaşık 400 restoranın kapatıldığını belirtti.

Sivil Savunma’nın Mekke’de üç gün süren teftişi sonucunda da güvenlik kurallarına uymayan 174 otel ve apart otel tespit edildi. Yetkililer, teftişlerin Ramazan’ın yaklaşmasıyla daha da artacağı uyarısında bulundu.

Kabe etrafındaki genişleme çalışmalarının da devam ettiği ve birinci katın Ramazan’da hizmete açılacağı ifade edildi. Projeyle birinci katın kapasitesi 52 binden 105 bine çıkarılacak. Bunun yanı sıra 4 bine yakın yeni tuvalet hizmete girecek.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.