Mekke Nur talebelerinin Medrese-i Nuriye mektubu

Mekke Nur talebelerinin Medrese-i Nuriye mektubu

Mekke Nur talebelerinin Medrese-i Nuriye mektubu

 
بِاسْمِهِ وَاِنْ مِنْ شَىْءٍ اِلاَّ يُسَبِّحُ بِحَمْدِهِ
 
وَبَرَكَاتُهُ بِعَدَدِ ذَرَّاتِ الْكَاۤئِنَاتِ اَبَدًا اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ
 
Aziz Sıddık Ağabeylerimiz;
 
Evvela; selam eder, dünyevi hadiseler (olaylar) ve tebeddülatların olumsuz gibi görünenlerin bile iman ve İslamiyet lehine geçtiğini görüp şükrettiğimiz şu günlerde, recül’il fâciri (en gühankarı) bile hizmetinde kullanan Ol Cenab-ı Rahim-i Kerimimizden bizleri de yolunda istihdam edivermesini hırz-ı cânla(şiddetle)  cümlemiz namına niyaz ederiz. Amin.
 
Saniyen; Âlem-i İslam’ın ve de kainatın manevi kalbi olan Mekke-i Mükerreme’de.. kalbimizin sadefinde bulunan Harem-i Şerif'te.. Âlem-i İslam’ın merkezi olan Kâbe-i Muazzama'da, buradaki ehl-i hizmet ağabey ve kardeşlerimizle aldığımız bir istişare kararına binaen, tatlı bir hizmet telaşımızı sizlerle paylaşalım ve sizi de hissedar edelim, istedik.
 
Buradaki Seyyidler cemaatinden, başta Seyyid Elmas olmak üzere, Nur talebesi olmuş veya derslerimize katılıp Nur’a dost birçok Seyyid abi ve kardeşlerle hizmetler –malumunuz- uzun müddettir devam ediyor. Son zamanlarda Mekke'de üniversite canibinden akademisyenlerin de sahip çıkmasıyla yeni ve geniş hizmet daireleri açıldı. Kendileri içinde Nurları tamamen anlamış ve hayatının en büyük gayesi olarak, Nurların neşrini arzu eden âli ruhlu ağabeylerimiz var.
 
Mekke'deki cemaatimiz ve Türkiye'nin muhtelif yerlerinden hacca gelen mümtaz ehl-i hizmet ağabeylerimizle altı ay kadar önceki istişaremizde: ‘’Hz. Âişe Mescidi’ne yakın bir yerde almak istediğimiz arsa ve orada yapmak istediğimiz medrese hizmeti planı’’ daha geniş ve şümullü şöyle bir niyete tebdil edilmiş oldu:
 
Uzak Doğu, Malezya, Endonezya, Hindistan, Afganistan, Pakistan, Yemen ve Afrika ülkeleri gibi çok muhtelif ülkelerden üniversite okumak için gelen ve bilhassa İslami ilimler okuyup dönen üniversitelilerle yatılı olacak şekilde bir hizmet yapmanın zarureti hepimizce malum olup ve şu anda zeminin çok müsait olduğu konuşuldu. Şu anki 5 katlı dershanemiz hac ve umre hizmetleriyle dolup taştığından ve Harem'e yakın olmasından dolayı Mekke Ehlinin ulaşımını zorlaştırdığı için; üniversiteye yakın ve ulaşımı kolay, tamamen talebe ve Arap hizmeti odaklı bir binanın zaruri olduğuna kanaat getirildi. Bu minval üzere, Mekke'deki Ümmü’l Kura Üniversitesi’ne yakın, Mekke Ehlinin oturduğu Avâli Semti’nde, kaba inşaatı bitmiş bir bina bulduk. Bu bina 985 metrekare üzerine oturan 4 katlı ve 5. Kat olarak da 500 metrekare çekme kat yapılabilecek bir durumdadır. Toplamda 4500 metrekare gibi müthiş bir kullanım alanı olacak bu binayı, buranın şartlarına göre arsa fiyatına, 3 milyon TL karşılığında alabileceğiz.
 
Bu dershanenin gerekliliğini, seneler önce Şişe'deki tek kat, kiralık olan eski dershanemize gelmiş, Yemen Resmi Ricalinden mühim bir zatın sözüyle ifade etmek isteriz. Kendisine, o tarihten 2 sene önce hacca geldiğinde, sadece İhlas Risalesini, Mescid-i Haram'da hediye etmişler; bu risaleyi okuyunca çok etkilenmiş. Bir sonraki Hacca gelinceye kadar (2 sene sonra) bu risaleyi defalarca okumuş ve: “Ya Rabb bunları bana verenleri ve okuyanları buldur.” diye dua ederek Mekke-i Mükerreme'ye gelmiş. Sonra hacda Nur Talebeleriyle tanışıp dershaneye gelince, bütün külliyatı alıp duygulu bir şekilde şunu söylemişti:
 
“Alem i İslam’ın hâl-i mahzûnânesi şahittir ki bütün dünya bu eserlere muhtaç. Nasıl ki Kur’an hakikatleri buradan bütün dünyaya yayıldı; Aynen öyle de BÜTÜN DÜNYAYA KUR’AN-I KERİM’İN NURLARI OLAN BU ESERLER DE EN KOLAY, EN HIZLI ŞEKLİYLE BURADAN YAYILABİLECEĞİ MUHAKKAK. Ben bu hacca gelişimde dikkatlice etrafıma ve Türkiye’den gelenlere baktığımda Nur Talebelerini başkalarıyla tanışma ve ilgilenme gayretlerinden tanıyabildim ve onları bu sayede buldum. Ama bu faaliyetler daha da planlı ve organizeli bir şekilde olursa insanlara bu eserleri tanıtma hedefi çok daha sür’atli neticeye ulaşacaktır İnşallah.” demiş ve bizim gayret ve muvaffakiyetimize dualar ederek gitmişti. Bunun gibi daha birçok misaller olup Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere gibi mübarek beldelerde böyle bir eserle tanışmalarını Cenâb-ı Hakk'ın bir ihsanı bilip, Nurları kendi memleketlerinde neşretmeyi bir nevi Emr-i İlahi telakki ediyorlar.
 
Son zamanlarda Türkiye'deki maddi ve manevi müsbet gelişmelerden dolayı İslam Âlemi’nin nazarları Türkiye'ye çevrildi. Bu muhabbetten dolayı toplumun her kesiminde Türkçe öğrenme iştiyakı arttı. Ulaşamadığımız bazı kesimlere bu sayede ulaşıp, Nurlar'ın bu mübarek beldelerde daha süratli yayılmasına ve Türkçesi'nden okunmasına bir vesile olacağından dolayı bu binanın bir bölümünde bu manada bir hizmet başlatmak arzusundayız.
 
Şimdi böyle bir Medrese-i Nuriye açabilirsek Alem-i İslam’ın her yerinden gelen talebelerle yapılan hizmetler Nurların dünya çapında duyurulması gayretine gayret katacak inşaallah. Buradaki kardeşlerimizin şöyle güzel bir fikri var: 1000’er lira verebilecek sadece 3000 kişiye ulaşabilirsek, Allah’ın izniyle bu uygun fiyatlı yeri elimizden kaçmadan alabiliriz.
 
Kıymetli Ağabeylerimiz, malumunuz, Hadis-i Sahih ile her hayrın Mekke’de 1’e 100.000 verildiğini (İnşaallah 1 TL hayrın 100.000 TL gibi Rahmet-i Rahman tarafından kabul buyrulduğunu) Rasul-u Ekrem Efendimiz (A.S.M) ifade buyuyorlar. Efendimiz A.S.M.’ın hürmetine, sizlerin iştirakleri ve iştirak etmek isteyebilecek dost ve arkadaşlarınızın kuvvet vermesiyle en kısa zamanda açılış yapabilmeyi Ol Müfettih’el Ebvâb olan Rabbimizin Fettah ismini de şefaatçi ederek dua ediyoruz.
 
Cenab-ı Hakk’ın bütün Esmâ-i Hüsnâ’sını şefaatçi edip niyaz ediyoruz ki: Bizlere ihlas-ı tâmme muvaffak eylesin. Amin.
 
Sizlere dua eden, ve dualarınızı bekleyen Mekke-i Mükerreme'deki kardeşleriniz...
 
Not: Sizden ricamız bu mektubumuzu sevdiklerimize, mümkün olduğu kadar çok kişiye ulaştırmaya yardım etmeniz...
 
İrtibat ve bilgi almak için: 
 
İsmail ERSOY
Tel :+90 505 728 79 32 (Türkiye)       
        +966 565 572 210  (Mekke)
 
Said AYKUT
Tel :+90 537 227 02 02 (Türkiye)       
        +966 506 841 917  (Mekke)
 
Mehmet Çevik
Tel :+90 505 218 57 49 (Türkiye)       

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum