Mekke Kütüphanesi kaldırılmayacak

Mekke Kütüphanesi kaldırılmayacak

Mekke'de Harem'in (Kâbe’nin) kuzey meydanlarını geliştirme projesi kapsamında, Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in doğduğu yer olarak bilinen Mekke Kütüphanesinin kaldırılmayacağı bildirildi.

Nazif Erişik'in haberi:

Cidde merkezli Okaz gazetesinde yer alan habere göre, Kâbe’nin etrafında yapılan genişletme çalışmaları için Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in evi olarak bilinen, Mekke Kütüphanesi'nin kaldırılması için bir niyetin olmadığı belirtildi. Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Başkanlığı resmi sözcüsü Ahmet Muhammed El-Mansuriy, Başkanlık için planlanan yeni binanın kütüphaneden uzak başka bir tarafta yapılacağını söyledi.

Harem'in kuzey meydanlarını geliştirme projesi gözetmeni Abbas Kattan, sızdırılan çalışmaların sadece önerilerden ibaret olduğunu ve çalışmalarla ilgili herhangi bir resmi kararın alınmadığı söyledi. Kattan, bölgede yapılan kentsel geliştirme çalışmalarının kendine özgü ve Mescid-i Haram'ın özellikleriyle uyumlu olduğunu vurguladı.

Kütüphane'nin konumunun bir çok tarihi hadise ile bağlantılı olduğunu ve sadece bir çalışma yüzünden kaldırılmayacağını belirten Kattan, özellikle Mescid-i Haram'ı genişletme projeleri için sürekli istişare halinde oldukları Yüksek Âlimler Konseyi'nin ve bunun için bütün görüşlerin alınması gerektiğine dikkat çekti

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.