Mekke-i Mükerreme ve Kâbe

11 Nisan 2009 tarihi itibariyle Mekke-i Mükerreme’ye vasıl olduk. Her zamanki heyecan hükümferma oluyor. Kâbe’yi görüp irkilmemek, heyecan duymamak mümkün mü? Hele grubunuzda mukaddes mekanları yeni gören, heyecanları dorukta olan insanlar da varsa, pervane gibi Kâbe’nin etrafında tavafa başlıyorsunuz.

Renk, dil, kültür ve giyimleri farklı olan insanlarla aynı yönde ve aynı hedefe doğru yürüyorsunuz. Birçoğunun cesedi sizinle beraber olduğu halde ruh, kalb ve manevi duyguları lahuti alemde zevk alıyorlar. Hayalen on beş asır önceye gidip, Resulullah ile beraber tavaf ediyormuşçasına kendilerinden geçenlerin olduğu da bir hakikattır.

Kalbin bir hizmetkarı hayal, “en zayıf, en kıymetsizken… şarkta namaz kılanın başını Hacerü’l-Esved’in altına koydurur” hakikatini hayalen değil hakikaten yaşar.

Her zaman tıklım tıklım dolu olan metaftaki Allah’ın misafirleri, size de dua ediyorlar. Öyle bir manevi şirket kurulmuş ki, İslamla müşerref olan herkes onun tabii üyesidir. İşte onlar; “Yarabbi bütün mü’minleri affet” diye yalvarıyorlar. Böyle büyük bir havuzu kazanmanın tek yolu var. O da ihlas ve samimiyetle Allah kul, peygambere de layık bir ümmet olmakla mümkündür.
Tavafta, sa’yde, namazlarda, Müslümanların birbirine duaları hayat boyu devam ediyor. 

Mekke’de gece-gündüz farkı yoktur. Yirmidört saat tavaf devam etmektedir. Bir an bile tavafsız zaman olmaz.

Mescid-i Haram’da kılınan namazın sevabı sair cami ve mescitlere göre 100 bin kat fazla olunca, herkes her vakit orada namaz kılmak istiyor. Bilhassa giriş katta hac mevsimi gibi izdiham yaşanıyor. Her taraf doluyor. Kuzey ve doğuda inşaat çalışmaları devam ediyor. Mescit ve çevresinin genişlemesi için hummalı bir çalışma var.
Rabbim, hac ve umre yapmak isteyen herkese o imkanı nasip etsin. Amin.

[email protected]

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.