Mekke Buluşmaları-2

Mekke’ de büyük buluşma başladı. Dünyanın her yerinden gruplar akın akın gelmeye devam ediyor. Hummalı bir hareket, faaliyet ve koşuşturma var.

Otellerin dizaynı, servis arabalarının tanzimi, yemek işlerinin düzenli olması için ekipler kurulmuş, görevlilerin yapacakları işler belirlenmiş, herkes işin bir ucundan tutuyor.

Bu yıl geçen senelere nazaran, müstakil denilen, iki kişilik odalarda ailece kalma rağbet görmüş. Daha rahat ortamda istirahat edip daha dinç olarak ibadet yapma imkanı oluyor.

Gerek domuz gribi, gerekse başka mülahazalarla geçen seneye göre izdiham az.  Bu izdihamı azaltmak, rahat Hac yaptırmak, kayıpları önlemek için de görevlilere çok görev düşmekte. Tecrübeli, işi iyi bilen, kendisine vazife addedip canla, başla çalışacak rehberler lazım.

Bu iş için kısmen gayretler var. Eleman yetiştirmek, bilhassa acentalardaki rehberler bir sonraki yıllarda müşteri bulmak için çok güzel çalışıyorlar.

Dün hacılarımızla gezi yaptık, bu gezi sırasında dikkatimizi çeken çok önemli bir çalışmayı gördük. Arafat’tan Mekke’ye kadar inecek olan hacıları taşıyacak raylı sistem inşaatı süratle devam ediyordu.

Asrın hizmeti, asrın tefsiri, bütün dünyayı kucaklayan Kur’an hakikatları cihetiyle de Hac, bilhassa Mekke çok önemlidir. Çünkü bütün hacıların beraber olduğu Arafat  olmak üzere haccın menasiki Mekke’dedir. Aynı hizmete koşan, kendisine hayat felsefesi olarak belirleyen, “bu hakikatleri muhtaçlara nasıl kavuştururum” diye çırpınan sevdalıların bir kısmı hac ibadeti için Harem bölgesine gelmektedirler.

Gerek Mekke’de, gerek Arafat’ta bu dava insanlarını nasıl buluşturur, bir araya getiririz diye gayretler oldu. Geçen yıl ilki yapılan bu toplantının mimarı, destekleyicisi Dilruba’daki kardeş ve ağabeylerimizden Said Özadalı ve A.Hamid Doğan oldular.

Bu yıl da ikincisini tertiplemek üzere Mekke buluşmalarına devam edilecek. Bunun için tertip heyeti kuruldu, hazırlıklar yapılıyor. Mukaddes beldelere gelen kardeşlerimizin tanışmaları, karşılıklı fikir teatisinde bulunmaları, İttihad-ı İslam’a giden yolun işaret taşlarını koymaları için iyi bir zemin olacaktır.

Birleşmiş Milletler’in 2015 yılı için Bediüzzaman ve Risale-i Nur’u gündeme gelmesi, bütün dünyaya tanıtma programlarının icrası için neler yapılması gerektiği konuşulacak.

Risale-i Nurların Arabistan’a rahat girmesi, hatta yayın evlerinde basılıp dağıtımının yapılması, Suudluların sahip çıkması, diğer dünya devletlerinde konferans, sempozyum ve toplantıların yapılması, birçok dünya diline tercüme edilmesi Mekke Buluşmaları’nın önemini daha da artırmaktadır.

İnşaallah faydalı, verimli, ufuk açıcı, muhabbete vesile olan bir buluşma olur. Hacca gelen herkesi bekliyoruz.

6 Zilhicce (24 Kasım 2009) günü öğle namazını müteakiben yemekli buluşma Dilruba Merkez binası konferans salonunda yapılacaktır.

İrtibat telefonları:
Said Özadalı
; (00966)(0)503761099
Mehmet Arslan; (00966)(0)534162430

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum