Mekke

Hacı adayları Mekke-i Mükerreme'ye akın akın gelmeye başladılar. Lebbeyk Allahümme Lebbeyk sadalarıyla Mekke'nin sokakları çınlamaya başladı.

Dünyanın dört bir yanından hac farizası için Mekke'ye koşan Müslümanlar Beytullah'ı tavaf ediyorlar. Safa-Merve arasında saylarını yapıp ihramdan çıkıyorlar. Farz namazlarını mümkün mertebe Beytullah'ta eda etmeye gayret  eden hacı adayları boş zamanlarında Mekke-i Mükerreme'deki diğer ziyaret yerlerini geziyorlar.

Ziyaretler esnasında mukaddes mekanlar hakkında rehberlerden ve din görevlilerinden bilgi alan hacılar zaman zaman duygusal anlar yaşıyorlar. Geziler esnasında göz yaşlarını tutamayan hacılar hem gelebildiklerine şükrediyorlar hem de gelmek isteyipte gelemeyenlere dualar ediyorlar.

Türkiyemizden gelen hacılarımıza hizmet eden Diyanet İşleri Başkanlğımız ve Türsab, hazırlıkları tamamlamış, hacılarımızın rahat bir hacc yapmalari için geceli gündüzlü çalışmalarını sürdürüyolar.

Suudi hükümeti de Beytullah'ın etrafındaki inşaatı toparlamaya başladı. Mina köprüsünü de tamamlayan yetkililer son rötuşları ve temizlik işlerini süratle sürdürüyorlar.

Gerek trafikteki son düzenlemeler ve gayretler bu seneki organizasyonun daha rahat ve başarılı geçeceğini gösteriyor.

Haberi yazarken bereber olduğumuz, Hacc farizası için Mekke-i Müerreme'ye gelen Risale Haber takipçilerinden Ferhat bey biricik oğlu, küçük hacılarımızdan sevgili Furkan, eşi Serpil hanım ve ablası Ayşe hanımın tüm akrabalarına, sevdiklerine ve Risale Haber okuyucularına selam ve dua ediyorlar.

Mukaddes beldelerden zaman zaman siz degerli Risale Haber okuyucularına gelişmeleri ileteceğiz. Yarın Medine-i Münevvere'den sizlerle beraber olacagiz İnşallah. 

[email protected]

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.