Mehmet Sait Fırat'ın cenazesi Palu'da defnedildi

Mehmet Sait Fırat'ın cenazesi Palu'da defnedildi

Şeyh Sait'in torunu Mehmet Sait Fırat (67) Elazığ'ın Palu ilçesinde toprağa verildi. Uzun süredir böbrek yetmezliği sebebiyle hastanede tedavi gören Fırat'ın cenazesine on binlerce kişi katıldı.

Aziz İstegun'un Haberi

Diyarbakır, Erzurum, Muş, Bingöl, Adana, Mersin ve Şanlıurfa'dan dün gece yola çıkan sevenleri, Palu'da öğlen namazının ardından gerçekleşen cenaze törenine iştirak etti. Yüzlerce araçlık konvoy oluştu. Gözyaşı döken müntesipleri, tekbir ve dualarla Fırat'ı uğurladı. Fırat'ın cenazesi, Hazreti Mevlana Halid'in halifelerinden olan Nakşibendi tarikatının bölgedeki önemli isimlerinden büyük dedesi Şeyh Ali Septi Efendi'nin türbesinin üst tarafına defnedildi.

Mehmet Sait Fırat'ın cenazesi tedavi gördüğü Erzurum'dan sabah saatlerinde Palu'ya getirildi. Babasının medfun olduğu Şeyh Selahattin Efendi Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin omzunda toprağa verileceği yere götürüldü. Cenaze törenine bölge milletvekilleri ve belediye başkanları da katıldı.

Mehmet Sait Fırat, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da büyük saygı gören bir isimdi. 1925'te idam edilen Şeyh Sait'in çocuklarından Selahattin Efendi'nin oğlu olan Mehmet Sait Fırat, ailesinin yaşadığı sürgünler sebebiyle büyük sıkıntılar çekti. Babasının sürgün edildiği Kırklareli'nin Vize ilçesinde dünyaya gelen Fırat, Arabistan, Şam ve Mısır'a giderek ilim tahsil etti.