Mehmet Görmez'in makam aracı protestosu

Mehmet Görmez'in makam aracı protestosu

Görmez Başbakanlık’taki toplantıya, oldukça eski bir araçla gelerek araba üzerinden gösterilen tepkileri adeta protesto etti

Risale Haber-Haber Merkezi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Başbakanlık’taki programa 2006 model Mercedes makam aracından da daha eski model bir araçla geldi. 

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Görmez’in yeni aracı yerine bu aracı neden tercih ettiği anlaşılamazken tartışmalardan uzak kalmak için böyle bir aracı tercih etmiş olabileceği yorumları yapıldı. Görmez’in yeni makam aracını kullanıp kullanmayacağı konusunda da bir açıklama yapılmadı. 

Görmez’e yeni alınan aracın zırhıyla 1 milyon TL’ye mal olduğu ifade edilmiş, ancak Diyanet, yaptığı 15 maddelik yazılı açıklamada aracın maliyetinin 322 bin TL olduğunu, zırhlı olmadığını, makam aracının 2006’dan bu yana yenilenmediğini ve eski aracın sürekli arıza vererek hizmette aksamalara neden olduğunu bildirmişti. 

Davutoğlu, Görmez başkanlığındaki Barış ve İtidal Temas Grubu üyelerini kabul ederek 1,5 saat görüştü.

Cübbe ve sarıktan daha güzel zırh mı olur?

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "1 milyon dolarlık makam aracı alındığı" iddialarına ilişkin, haberlerden dolayı çok üzüntülü olduğunu dile getirmiş ve şu açıklamaları yapmıştı:

"Asıl üzüntü duyduğum ise bunun bir ahlak ve fazilet  mücadelesi gibi gösterilmesi. Halbuki, yalan ve iftira ile hiçbir zaman ahlak ve fazilet mücadelesi verilmez. Yazılanların hepsi yalan ve iftiradan ibarettir. Önce 7 kıtada insanlığa hizmet eden vakfımız hedefe konuldu. Bir din kurumuna, hayır kurumuna yapılacak en büyük iftira yapıldı. 'Camilerde toplanan para ile başkanlığa makam aracı alındı' gibi hiçbir aklın, vicdanın, inancın kabul etmeyeceği bir saldırı yapıldı. Arkasından, bunun yalan olduğu ortaya çıktı."

"Ancak yalan habere devam edildi. Diyanet İşleri Başkanı'na yapılan özür milletten esirgendi. 2. gün yalan başka bir şekle dönüştü. Bu sefer, 'Diyanet İşleri Başkanı'na bütçe üzerinden 1 milyon dolarlık makam aracı alındı' diye iftira edildi. Bu da doğru değil. Tüm kayıtlarımızda mevcut. Gerçek rakam, söyledikleri rakamın üçte birinden bile aşağıdadır. Böyle olduğu halde haksız saldırıda bulunmak doğru değil. 'Böyle bir makama böyle bir araç uygun görmüyoruz' deseler, elbette takdir onların ancak 2 gündür yapılan haberlerin aslı, astarı yok. Bütün kayıtlar mevcut. Olay, rutin olarak 2013'ten itibaren başkanlığımıza tahsis edilmek üzere çalışmaları yapılan bir araçtan ibarettir. Kaldı ki defalarca yolda kaldık. Geldiler bana, 'zırhlı araç almam gerektiğini' söylediler. Ben de 'Cübbe ve sarıktan daha güzel zırh mı olur?' dedim. Onu da kabul etmedim. Bu haberi üretenleri, buna dayanarak yazı yazanları hem başkanlığımızdan hem vakfımızdan hem de halkımızdan özür dilemeye davet ediyorum." 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum