Mehmet Görmez'den 'Paralel Diyanet' uyarısı

Mehmet Görmez'den 'Paralel Diyanet' uyarısı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bir süredir şahsına ve Diyanet'e yapılan saldırılara cevap verdi.

Risale Haber-Haber Merkezi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bir süredir şahsına ve Diyanet'e yapılan saldırılara cevap verdi. Görmez, "Bu ülkede paralel devlet, paralel devlet düşüncesi, bu devlete, bu millete, bu ülkeye ve bu coğrafyaya ne kadar büyük zarar vermişse paralel diyanetler de bu ülkeye o kadar zarar verir" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen ‘Yurtdışı Din Hizmetleri Konferansı’ Sapanca’da başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığının, Türkiye’nin dini istikrarının, dini bütünlüğünün ve din güvenliğinin teminatı olduğunu vurgulayan Görmez, son zamanlarda Diyanet üzerinden sürdürülen tartışmalara ilişkin de açıklamalarda bulundu;

“Paralel diyanetler bu ülkeye zarar verir”

Bu ülkede paralel devlet, paralel devlet düşüncesi, bu devlete, bu millete, bu ülkeye ve bu coğrafyaya ne kadar büyük zarar vermişse paralel diyanetler de bu ülkeye o kadar zarar verir. Bu bilinmelidir. Hele hele İslam’ın en temel, en saf, en temiz, en masum kavramlarını yıllarca ticari emellerine alet eden paralel diyanetlerin bu ülkeye, Diyanet İşleri Teşkilatı’na, bu topluma, Müslümanlara verebileceği hiçbir şey yoktur. Savunabilecekleri hiçbir değer olamaz. Bunu açıkça ifade etmek istiyorum.

“Diyanet İşleri Teşkilatını FETÖ’yle ilişkilendirmek gibi bir fitne, ancak yine o terör örgütünün eseri olabilir…”

Son zamanlarda içerisinden geçtiğimiz bu zor süreçlerde, çeşitli vesilelerle Diyanet İşleri Teşkilatını asrın fitnesi olan FETÖ’yle ilişkilendirmek, irtibatlandırmak en az 15 Temmuz kadar milletimize zarar verecek büyük bir fitnedir. Buradan herkesi bu fitneden uzak durmaya davet ediyorum. Bu fitne o kadar yaman, o kadar kötü, o kadar çirkin bir iftiradır ki, bu fitneyi Türkiye’de sadece 15 Temmuz’da bu millete her türlü ihaneti, her türlü işgali, her türlü darbeyi yapan o terör örgütünün eseri olabilir ancak. Sadece onların yapabileceği, sadece onların ekmeğine yağ sürebilecek bir fitnedir. 15 Temmuz’da 15 Temmuz’un en kahraman müesseslerinden bir tanesi gurur ve iftiharla ifade etmek isterim ki, Diyanet İşleri Başkanlığıdır. 15 Temmuz gecesinde her imam, her müezzin birleşerek, manevi bir orduya dönüşerek bu milleti her türlü kötülükten, her türlü fitneden korumak için seferber olmuş ve milletimizin hukukunu korumak için elinden gelen her türlü gayreti sarf etmiştir. Ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan sala seslerini bu milletin semalarında o gece yankılatanlar, Diyanet İşleri Teşkilatı’nın mensupları olmuşlardır.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum