Mehmet Görmez'den Ahmet Şimşirgil'e: Utanmadıktan sonra dilediğini yap!

Mehmet Görmez'den Ahmet Şimşirgil'e: Utanmadıktan sonra dilediğini yap!

Türkiye Gazetesi yazarı Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'in Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e olan kini bitmiyor. Şimşirgil, son yazısında Görmez'in şahsına yönelik iftiralarda bulundu

Görmez'in 15 Temmuz gecesi okunan salaları durdurmak istediğini ileri süren ve İstanbul eski Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran'ı şahit gösteren Şimşirgil, Yaran tarafından yalanlandı.

Hac ve Kurban bayramı sürecinde Habertürk televizyonunda konuşan Görmez'in birileri tarafından parlatıldığını iddia eden Şimşirgil'e program sunucusu Mehmet Akif Ersoy da cevap verdi.

ESKİ MÜFTÜDEN ŞİMŞİRGİL’E YALANLAMA

Söz konusu iftiraların yer aldığı köşe yazısıyla ilgili açıklamada bulunan Prof. Dr. Rahmi Yaran, “Yazıda o gece Sayın Görmez'in salâların durdurulması için bana haber gönderdiği iddia edilmektedir. Yazarın neye dayandırdığını bilmediğim bu iddia tamamen yalan ve iftiradır.” dedi.

Prof. Yaran'ın açıklaması şöyle:

"Ahmet Şimşirgil tarafından kaleme alınan ve Türkiye Gazetesinde 7 Temmuz 2023 Cuma günü yayınlanan emekli Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez'i hedef alan yazıyı okudum ve gerçeklere dayanmayan iddiaların üzerine bina edilen yorumları hayretle, aynı zamanda üzüntü ile karşıladım.

Yazıda o gece Sayın Görmez'in salâların durdurulması için bana haber gönderdiği iddia edilmektedir. Yazarın neye dayandırdığını bilmediğim bu iddia tamamen yalan ve iftiradır. Bu sebeple haber kaynağını gözden geçirmesini ve güvenilmezler listesine almasını tavsiye ederim.

KUTLU DOĞUM FETÖ PROJESİ DEĞİLDİ

O gece Sayın Görmez ile doğrudan görüşmemiz olmadığı gibi televizyonda yayınlanan ve salâ verilmesini isteyen genel çağrısı dışında dolaylı bir haberleşmemiz de olmamıştır. Sayın Görmez'in salâların durdurulması yönünde haber göndermesi söz konusu değildir ve şahsen böyle bir niyetinin olacağını da düşünmem.

Kutlu Doğum Haftasının bir Fetö projesi olduğunu da düşünmedim ve başta okullarımız olmak üzere toplumun geniş kesimlerinde yapılan planlı programlarla Peygamber Efendimizin (s.a.s.) anlatılmasına vesile olan bu haftanın devamının daha isabetli olacağını ben de savundum.

Bunun Sayın Cumhurbaşkanına başkaldırı olarak değerlendirilmesini doğru bulmam. Hem konu gündeme gelince yapılan geniş katılımlı toplantıya katılanların ve haftanın devamından yana görüş beyan edenlerin böyle bir niyeti olamayacağı gibi şahsî kanaatime göre onların tamamı veya tamamına yakını Sayın Cumhurbaşkanının karşısında değil yanında yer almış kimselerdi. Fakat neticede maalesef bu haftayı Fetö projesi olarak takdim edenler etkili oldu ve faaliyetler eski heyecanını ve etkisini kaybettiği gibi hedef kitle de büyük ölçüde daraltılmış oldu."

ERSOY: GÖRMEZ’İN SALALARI DURDURMAYA ÇALIŞTIĞI YALANI!

Habertürk televizyonunda program yapan gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un açıklaması da şöyle:

"Kurban Bayramı’nın üçüncü günü Prof. Dr. Mehmet Görmez “Nedir Ne Değildir?” programıma konuk oldu. Özel bir programdı. Bayram, kurban ve haccı konuştuk. Şu ana kadar yaptığım en kıymetli programlardan biriydi ve çok değerli tepkiler aldık.

Ancak Ahmet Şimşirgil isimli bir zat ise bu yayının ardından, “Görmez’i Parlatma Faaliyeti mi?” başlığı altında vahim bir yazı yazmış, Cübbeli Ahmet Hoca da kendisine destek vermiş.

Öncelikle Sn. Görmez bence zaten gayet parlak ve kıymetli bir alim. Çok önemli bir dönemde diyanet reisliği yaparken, müslümanların ve İslam Dünyasının izzeti itibarı ve derdiyle dertlenmiş, dolayısıyla başkaca ülkelerde dahi hürmet ve muhabbetle zikredilen biri.

Yazıdaki vahim iftira ise 15 Temmuz gecesine dair Mehmet Görmez’in salaları durdurmaya çalıştığı yalanı.

15 Temmuz’da bizzat kendisinin danışmanı olarak çalışıyordum. Hain darbe teşebbüsü başladığı andan itibaren Sn. Görmez’le irtibattaydık.

Darbecilerin püskürtüldüğü saatlerde değil! Sokaklara yayılmaya çalıştığı anda (Birileri “ne oluyor bi anlayalım” diye düşünürken) şahsıma ve birlikte çalıştığımız arkadaşlara, darbeye karşı derhal bir metin hazırlanması ve akabinde salaların da tüm camilerden okunması yönünde talimat verdi.

Saat gece yarısını bulmadan bu mesaj hazırlandı ve tüm din görevlilerine gönderildi:

“Din gönüllüsü kardeşim, Bugün milletimizin hukukunu korumak için üzerimize düşeni yapmak en büyük vecibedir. Ülkenin ve milletin birliğinin, huzur ve refahının ayaklar altına alınması, milli iradenin cebir ve şiddetle çiğnenmesi asla kabul edilemez. Milletimizin manevi rehberleri olarak her türlü kanun ve hukuk dışı girişimlere karşı milletimizle beraberiz. Hepinizi özgürlüğün simgeleri olan minarelerimizden halkımıza bu büyük ihanete şiddete başvurmadan karşı koymaya davet ediyorum. Bu gece minarelerin ışığı yanacak, salâlar verilerek milletimiz hukukuna sahip çıkmaya davet edilecektir. Prof. Dr. Mehmet Görmez Diyanet İşleri Başkanı.”

Akabinde de o gece sabaha kadar bütün televizyon ekranlarından bunu duyurmaya devam etti. Ülke TV, Kanal 7, Habertürk, NTV ve CNN TÜRK’e verdiği mesajları buraya bırakıyorum.

HAYÂ ETMEDİKTEN SONRA DİLEDİĞİNİ YAP

Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ise Şimşirgil ile polemiğe girmeden sosyal medya hesabından bir Hadis-i Şerif paylaştı:

Abdullah bin Mes'ud (ra)'un rivayet ettiğine göre, Allah Rasulü (sav) şöyle buyurmuştur:

"Ta ilk peygamberlerden itibaren insanlara ulaşan bir mesaj vardır:

"Hayâ etmedikten sonra dilediğini yap."
(Buhârî, no: 6120)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
13 Yorum