Mehmet Görmez: Dördüncü bunalım dönemindeyiz!

Mehmet Görmez: Dördüncü bunalım dönemindeyiz!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez: Dördüncü bunalım dönemindeyiz!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Bugün Türkiye'de de bölgemizde de pek çok yeni yeni dini söylemler duymaya başladık. Farklı dini söylemler, televizyonlardan, sosyal medyadan veya çeşitli mecralardan inşa edilmeye çalışılıyor. Bunun üzerinden gruplar oluşturuluyor. Bu konuda çok dikkatli olmamız gerekir." dedi.

Görmez, bir otelde düzenlenen "Gaziantep Medeniyet Buluşmaları: Din ve Medeniyet" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, zihni ve kalbi doyurmak için şehrin yöneticileri, iş adamları ve temsilcileriyle bir araya gelmenin önemine işaret etti.

Toplantının farklı başlıklar altında geleneksel hale gelmesini temenni eden Görmez, toplumların ve medeniyetlerin zaman zaman zor dönemleri olabileceğini söyledi.

Bu zamanlardan birinin yaşandığını belirten Görmez, "Medeniyet bunalımı denebilecek bir dönem yaşanıyor. Etrafımız kuşatılmış durumda. Fakat ilahi adaleti bünyesinde barındırdığı için daima o yüce kitabın insanlığa sunduğu hakikat, Müslümanlara tarihte de umut olmaya devam etmiştir. Medeniyet, bilgi, ahlak, adalet, sanat ve estetik anlayışını, kısaca insanın yeryüzünde ihtiyaç duyduğu şeyleri barındırır." diye konuştu.

İslam medeniyetinin tarihte büyük zorluklardan geçtiğine işaret eden Görmez, "Şu anda dördüncü bunalım döneminde olduğumuzu söyleyebilirim. Birincisi, peygamberimizi kaybettikten sonra insanların içine düştüğü bunalımdı." dedi.

Din ve medeniyetin birbirinden ayrılamayacağına dikkati çeken Görmez, bugün içinden geçilen bunalım ve krizleri aşabilmek için herkesin bir kez daha düşünmesi gerektiğini kaydetti.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.