Mehmet Görmez: Camiler devlet dairesi değildir

Mehmet Görmez: Camiler devlet dairesi değildir

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesiyle yaptığı açıklamada "Camiler devlet dairesi değildir" dedi

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 17 bin caminin kadınlar için hazır hale getirildiğini söyledi. Camilerin sürekli açık olma mevzusuna da değinen Prof. Dr. Görmez, caminin devlet dairesi olmadığını ve bu nedenle mesai saati uygulanamayacağını kaydetti. Prof. Dr. Görmez, "Camiler Allah'ın evidir" dedi.

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, tüm camilerde gençlik grubu kurmak istediklerini söyledi. Camilerin 24 sat açık kalması üzerinde çalıştıklarını anlatan Prof. Dr. Görmez, din gönüllüsünün ve camilerin mesai saati olmadığını ifade etti. 

Prof. Dr. Mehmet Görmez şunları kaydetti:

"17 bin 750 cami kadınların ibadetine hazır hale getirildi. Bin 500 cami kendi cemaati içinden gençlik grupları oluşturdu. Gönül istiyor ki her camimizin gençlik grubu olsun. 2015 yılında cami ve namaz üzerinde durduk. Bu hafta itibariyle de camilerin 24 saat açık durması üzerinde duruyoruz. Camiler namaz vakti açık, namazdan sonra kapatılacak yerler değildir. Camiler Allah'ın evidir. Bizim Diyanet olarak camilerin kapısına kilit vurma hakkımız olamaz, olmamalıdır. Camiler 24 saat açık olmalıdır. Bir kardeşimiz gece bir mabedin önünden geçerken içeri girip Rabbinin huzurunda durma hakkına sahip olmalıdır. Caminin, din gönüllüsünün mesai saati yoktur. Cami devlet dairesi değildir, cami Allah'ın evidir ve 24 saat kapısının açık olması gerekir. Bugün ve bu hafta camiler haftamızın konusu, Cami ve Kitap. Hitap ve kitap arasında cami vardır. "

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum