Mehmed Fırıncı Ağabey Paneli

Sabahın erken saatlerinde Bursa’ya gitmek üzere yola çıktık. Mehmed Fırıncı Ağabeyin doğum yeri olan İnegöl’den itibaren Uludağ bütün azametiyle karşıladı bizleri. Zirvesinde bulunan karlar, başında takkesi olan bir âbidi andırıyordu.

Bursa yeşiliyle, kestaneleriyle, tarihi zenginlikleriyle, Uludağı ile meşhurdu. Şimdi buna bir de Fırıncı Ağabey eklendi. Bununla iftihar ediyoruz, bütün Bursa da iftihar etmeli.

Mehmed Fırıncı Ağabey, dünyayı aydınlatan bir Anadolu Ağabeyi. Üstadı Said Nur, yüzü nur, saçları nur, kalbi nur. 85 yaşında bir pir-i fani, fedakâr, cefakâr, ihlâs ve sadakatin zirvesinde bir hizmet eri. Tevazu ve mahviyette benzersiz. Yirmilik bir genç gibi nerede bir hizmet görse oraya koşuyor. Maşaallah, binler, milyonlar maşallah, barekallah. Rabbim böyle aşk ve şevk ile çalışma gayretini bizlere de ihsan buyursun.

Fırıncı Ağabey, sohbet-i Nebevi ile nurlanıp, medeni milletlere muallim olan sahabeler gibi, sahabe mesleğinin asrımıza yansıyan güzel bir örneği. Fırıncı çıraklığından Üstadın “Sen bunu yaparsın!” emri ile yayıncılığa başlamış ve Allah’ın izni ile Kur’an hakikatleri olan Risale-i Nurları dünyanın birçok milletlerine ulaştırmış, artık onların da ağabeyi olmuştur. 

Bu azim ve çalışma gayreti, teşebbüs ruhu onu zirvelere taşımıştır. O İsmail ağabeyin ifadesiyle “tevazu ile teşebbüsü şahsında birleştiren” bir Anadolu Kahramanı aynı zamanda bir Anadolu arslanıdır.

Fırıncı Ağabey, Üstad Bediüzzaman’ın ehemmiyet verdiği Kur’an hakikatlerinin dellallığı cihetindeki şahsiyetine talebe olmuş, bu vazifeyi de bihakkın yerine getirerek gönüllere taht kurmuştur.

Bu panel, Mehmed Fırıncı Ağabeyin hayatının ne derece verimli geçtiğinin, fikir ve düşüncelerinin ne derece kabul gördüğünün bir belgesidir. Bu belge ona ve onun gibi olmak isteyenlere daha çok şevk verecektir. 

Fırıncı Ağabeye böyle bir program düzenlemek bir vefa borcudur. Bunu fazlası ile hak ettiği açık. Onun böyle bir şeye ihtiyacı olmadığını biliyoruz. O mükâfatını sadece Allah’tan bekleyenler zümresinden. Ama bizim buna şiddetle ihtiyacımız var. Birleştirici rolü büyük. Yıllarca birbirini görmemiş, ufak tefek sebeplerden dolayı müfritane irtibatlarına halel gelmiş ehl-i hizmet ahiret kardeşleri kucaklaştırmış, vuslata vesile olmuştur.

Yüce Mevla Fırıncı Ağabeye sağlıklı uzun ömürler ihsan etsin ve onu nice bereketli hizmetlere nail eylesin, ihlâs ve sadakatini, tevazu ve mahviyetini, müteşebbis ruhu ile Güleç’liğini sabit kılsın.

Programı düzenleyen Risale Akademi'ye, AKAV'a, Bursa Büyükşehir Belediyesine, zahmet edip gelen bütün kardeş ve dostlara teşekkürlerimi arz ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.