Medya, kuraklığa duyarsız kalamadı

Medya, kuraklığa duyarsız kalamadı

Türkiye’de son aylarda yaşanan kuraklık korkusu medyaya da yansıdı.

Türkiye genelinde yapılan araştırmaya göre son 6 ay içinde yaklaşık 17 bin kuraklık haberi yapıldı. Tasarruf ve su yönetimine ilişkin kavramların da öne çıktığı araştırmada en çok kuraklık haberi Konya’dan geldi. 
 
Ajans Press tarafından Türkiye genelinde takip edilen yayınlarda kuraklık araştırması yapıldı. Su kaynaklarının tükenmeye yüz tutması, barajlardaki doluluk oranlarının tehlikeli seviyeye yaklaşması, susuzluk tehditi gibi kavramların çokça dile getirildiği bu dönemde medya kuruluşları da duruma kayıtsız kalamadı. 
 
Takibi yapılan 1381 yerel gazeteden elde edilen verilere göre son 6 ay içinde 17 bine yakın kuraklık haberi yaparak bir rekora imza attı. Bu haberlerin 12 bini yerel mecralarda kullanılırken 3 bin 500 tanesinin ise kapak olarak değerlendirildiği ortaya çıktı. 
 
Araştırmaya göre Türkiye ve Kıbras’ta susuzluk tehditine karşı bir kampanya yürütülüyor. Bir yandan da tasarruf çağrısında bulunuluyor. Alternatif yöntemler susuzluğa çare olarak konuşulurken su yönetimi gibi kavramlar daha sık telaffuz ediliyor. 
 
Konya, kuraklık/susuzluk haberlerinin en fazla yayınlandığı il oldu. Bin 131 haberle ilk sırayı alan Konya’yı 914 haberle Adana takip etti. 811 haberle Lefkoşa ise listenin 3.sırasında yer aldı. Bu illeri sırasıyla İzmir, Bursa, Sakarya, Kocaeli, Antalya, Eskişehir ve Samsun illeri izledi. 
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.